Updates van de startpagina van Facebook kunnen het bereik van uw inhoud verbeteren en uw merk onder de aandacht brengen van nieuwe doelgroepen.

Facebook richt zijn primaire feed op ontdekken nieuwe inhoud, zodat gebruikers gepersonaliseerde aanbevelingen krijgen zodra ze de application openen.

Een secundaire feed bevat inhoud van mensen fulfilled wie een gebruiker bevriend is en pagina’s die ze willen volgen.

De toevoeging van een algoritmisch gegenereerde feed fulfilled inhoudsuggesties zal vrijwel zeker van invloed zijn op de inhoudsdistributie van Facebook.

Is dat een goede zaak voor marketeers?

Hier is een volledige samenvatting van alle veranderingen die Meta CEO Mark Zuckerberg heeft aangekondigd.

Fb Property Feed wordt in tweeën gesplitst

Zuckerberg heeft aangekondigd dat de homefeed van Facebook wordt opgesplitst in twee tabbladen Huis en Voer.

Household is het tabblad dat u voor het eerst ziet wanneer u Fb opent, terwijl Feed het tabblad is met inhoud waarvoor u zich heeft aangemeld.

Zuckerberg benadrukt de voordelen van het nieuwe tabblad Feed, waardoor het gemakkelijker wordt om berichten van vrienden en familie bij te houden.

Voor makers van inhoud en bedrijven die werken aan het uitbreiden van hun publiek op Facebook, is het tabblad Begin het meest intrigerende onderdeel van de aankondigingen van vandaag.

Nieuw tabblad Get started verandert Fb in een ontdekkingsengine

Het nieuwe House-tabblad van Fb wijkt af van de ervaring die mensen gewend zijn.

Eerder heb je Facebook mogelijk geopend om een ​​bericht van een vriend of een favoriete lokale bedrijfspagina te zien.

Je kunt nu Fb openen en gepersonaliseerde inhoud zien van pagina’s waar je nog nooit mee bezig bent geweest.

Veel publicaties beschrijven de nieuwe feed als “TikTok-achtig”, wat waar is omdat het nu een eindeloos konijnenhol is met inhoudsaanbevelingen.

Qua ontwerp verschilt het tabblad Property van Facebook niet drastisch van de oude feed.

Ja, het Household-tabblad bevat Rollen en Verhalen, dus het kan op het eerste gezicht TikTok-achtig lijken. Het blijft echter regelmatig foto-, video clip- en tekstberichten weergeven.

Je ziet zelfs inhoud van vrienden afgewisseld tussen de voorgestelde berichten, wat de bijgewerkte feed betekent neemt niets weg.

Deze update draagt ​​bij aan de Facebook-ervaring door additional inhoud weer te geven die gebruikers normaal niet zouden zien.

Als gevolg van de toename van inhoudsuggesties, kunnen mensen en pagina’s gemakkelijker een publiek opbouwen op Facebook.

In een blogpost legt Fb uit hoe de nieuwe Dwelling-feed inhoud aanbeveelt:

“Uw House-tabblad is uniek gepersonaliseerd voor u by using ons rangschikkingssysteem voor machine studying. Dit systeem houdt rekening fulfilled duizenden signalen om de rommel te doorbreken en inhoud te rangschikken in de volgorde die wij denken dat u het meest waardevol zult vinden. We investeren in AI om de aanbevolen inhoud zo goed mogelijk te presenteren in deze gerangschikte ervaring.”

In de komende maanden zullen we beter begrijpen wat deze update betekent voor bedrijven en marketeers.

Wijzigingen worden vanaf vandaag uitgerold. Je weet dat je de update hebt als je het nieuwe tabblad Feeds in de balk satisfied snelkoppelingen ziet.


bronnen: Fb, Mark Zuckerberg
Uitgelichte afbeelding: DVKi/Shutterstock