Wat is UX en hoe u het kunt gebruiken om uw websiteconversies te verbeteren?

Je hebt misschien al eerder van de time period “UX” gehoord, maar je weet misschien niet zeker wat het betekent. UX staat voor ‘user experience’, een vakgebied dat zich richt op hoe mensen omgaan fulfilled sites en digitale producten. Als je een internet site of solution wilt maken die gebruiksvriendelijk en gebruiksvriendelijk is, dan moet je je richten op UX-design and style. In deze blogpost gaan we in op wat UX is en hoe je het kunt gebruiken om je website te verbeteren!

Wat is UX?

UX is het proces van het maken van websites en digitale producten die gemakkelijk te gebruiken en plezierig zijn voor gebruikers. Het doel van UX-ontwerp is ervoor te zorgen dat gebruikers een positieve ervaring hebben wanneer ze interactie hebben achieved uw web-site of item. Om dit te doen, moeten UX-ontwerpers begrijpen hoe mensen denken en wat ze willen van een web page of products. Ze moeten ook ontwerpen kunnen maken die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk zijn.

Wist je dat? één studie ontdekte dat een goed UX-ontwerp de conversieratio’s tot 200% kan verhogen!

Nu je meer weet above wat UX is en waarom het belangrijk is, gaan we bespreken hoe je het kunt gebruiken om je web site te verbeteren. Hier zijn een paar tips:

1. Zorg ervoor dat uw web-site gemakkelijk te navigeren is

 • Gebruikers moeten snel en gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken.
 • Gebruik duidelijke en beknopte labels voor de navigatie van uw web-site.
 • Gebruik gemakkelijk herkenbare pictogrammen zoals een startknop of een zoekbalk.
 • Gebruik vervolgkeuzemenu’s om gebruikers te helpen vinden wat ze zoeken.

2. Gebruik afbeeldingen en video’s verstandig

Mensen zijn eerder geneigd om sites te bezoeken die gebruikmaken van visuals. U wilt uw web page echter niet overladen satisfied te veel afbeeldingen. Probeer spaarzaam om te gaan achieved afbeeldingen en video’s en zorg ervoor dat ze appropriate zijn voor uw inhoud.

3. Gebruik typografie in uw voordeel

De manier waarop u uw tekst opmaakt, kan een grote effect hebben op de UX van uw site. Als u bijvoorbeeld grote en vette koppen gebruikt, kunnen gebruikers uw web-site snel en effectief scannen. Goede voorbeelden van schone typografie zijn:

 • Gebruik gemakkelijk leesbare lettertypen zoals Sans Serif.
 • Houd je aan een beperkt kleurenpalet.
 • Headlines en subheadlines in verschillende lettergroottes.
 • Korte alinea’s.
 • Lijsten satisfied opsommingstekens.
 • Uitgelichte zoekwoorden.
 • Voldoende witruimte.

4. Zorg ervoor dat je web site responsive is

Steeds meer mensen gebruiken hun mobiele apparaten om te internetten. Dit betekent dat het belangrijk is dat uw web page responsive is of zich kan aanpassen aan verschillende schermformaten. Als uw website niet responsive is, zullen gebruikers waarschijnlijk een slechte ervaring hebben en uw web site verlaten.

5. Kijk goed naar het algehele ontwerp van uw web page

Het ontwerp van uw site moet esthetisch en constant zijn. Inconsistent ontwerp kan verwarrend zijn voor gebruikers en uw website onprofessioneel doen lijken. Zorg ervoor dat uw website een samenhangend kleurenschema heeft en dat de lay-out gemakkelijk te volgen is. Een goed voorbeeld van een regular ontwerp is:

 • Hetzelfde kleurenschema op de hele internet site
 • Een schone en georganiseerde lay-out
 • Gemakkelijk te lezen lettertypen
 • Afbeeldingen en video’s van hoge kwaliteit

6. Enable op de laadtijd van je site

Gebruikers raken waarschijnlijk gefrustreerd als het te lang duurt om uw web site te laden. Zorg ervoor dat uw website is geoptimaliseerd voor snelheid doorway bijvoorbeeld de grootte van uw afbeeldingen te verkleinen en caching te gebruiken. Er zijn geweldige tools zoals Pingdom die laadtijden, sitebewaking en beschikbaarheid meten.

7. Gebruik facts om je UX te verbeteren

Verzamel gegevens above hoe gebruikers omgaan fulfilled uw site:

 • Op welke pagina’s besteden gebruikers de meeste tijd?
 • Op welke backlinks klikken mensen het meest?
 • Waar droppen gebruikers uw web-site af?

💡Pro-idea: Twee geweldige hulpmiddelen om u op dit punt te helpen zijn: mixpanel en hotjar.

We hopen dat dit bericht je heeft geholpen meer te begrijpen over wat UX is en hoe je het kunt gebruiken om je site te verbeteren. Als je vragen hebt, kun je hieronder een reactie achterlaten!

Geïnteresseerd om meer te weten te komen? Blader doorway de rest van onze blog voor andere marketingtips. Als je klaar bent om je eerste e-mail, enquête, aanmeldingsformulier of landingspagina te maken, registreer je dan voor een gratis proefperiode om de applications te krijgen die je nodig hebt om krachtige e-mailmarketingcampagnes op te bouwen!

© 2022, Fede Wit. Alle rechten voorbehouden.

Leave a Reply