Ik was een paar weken geleden op de Gartner Information & Analytics-conferentie in Londen en ik wil graag wat gedachten delen about wat ik interessant vind en wat ik denk dat ik heb geleerd…

Ten eerste zijn gegevens standaard en for each definitie a aansprakelijkheid, omdat het geld kost en risico’s met zich meebrengt. Om gegevens om te zetten in een Bedrijfsmiddelje moet er eigenlijk iets mee doen en de business aandrijven.

En de beste manier om dat te doen, is doorway gegevens, analyses en beslissingen in te bedden in zakelijke workflows. Dat kan net zo eenvoudig zijn als ervoor zorgen dat u de informatie verstrekt die mensen nodig hebben voor een beslissing, web voordat ze die nemen.

Maar Gartner roept op tot iets geavanceerders — bijvoorbeeld wat ze noemen Beslissingsintelligentie, waar u verder gaat dan alleen het verstrekken van informatie, en daadwerkelijk helpt bij het herontwerpen en optimaliseren van besluitvormingsprocessen. Ze zeggen dat je facts-artiesten nodig hebt die geweldige vragen stellen als aanvulling op de datawetenschappers die geweldige antwoorden vinden.

En dan zijn er Samenstelbare toepassingenbestaande uit flexibele, herbruikbare modules die mensen doorway een reeks stappen helpen naar een zakelijk resultaat, inclusief gegevens, beslissingen en acties.

En veel meer van dit alles zal worden gedaan doorway de zakenmensen zelf, met behulp van de nieuwste low-code / no-code-technologieën — Bedrijfstechnologen zoals Gartner ze noemt, of Citizen Composers. Dit houdt de belofte in om meer bedrijfsinnovatie te ontketenen – zakenmensen meer zelf te laten doen, in hun vakgebied, zonder dat IT en technologie een bottleneck vormen.

Maar het kan natuurlijk ook chaos betekenen, dus datageletterdheid is belangrijk – ervoor zorgen dat er een datacultuur is en ervoor zorgen dat mensen betere vragen stellen, niet alleen betere antwoorden krijgen. En het moet allemaal Bestuurwat – als het goed wordt gedaan – niet gaat more than controle, maar over enablement, de processen rond hoe dingen gedaan moeten worden.

En er is een grote verandering in de technologie die dit alles ondersteunt. Voor de langste tijd, om analyses uit te voeren, we moesten de gegevens naar de technologie brengen — verwijder het uit de bedrijfsapplicaties en verplaats het naar een datawarehouse of een knowledge lake, of een knowledge lakehouse. Het probleem is dat het is alsof je een increase uit het bos rukt en probeert hem ergens anders te laten groeien. Het is mogelijk, maar het is veel werk. Je verliest alle zakelijke context en moet deze helemaal opnieuw creëren, en dat kan 80% van de moeite uitmaken.

Maar nu, dankzij de cloud en in-memory, we kunnen de technologie naar de details brengen. Achieved een gedecentraliseerde datafabric- of datamesh-aanpak laten we de details zoveel mogelijk waar ze zijn en brengen we ze samen waar en wanneer nodig.

Dit betekent dat we niet alle context verliezen, en het wordt veel gemakkelijker om het op te nemen in zakelijke workflows. En het gaat niet alleen om analyses – ik zie dat datateams technologieën zoals procesautomatisering en workflow en chatbots en basistoepassingsontwikkeling omarmen om conclusion-to-end zakelijke workflows te creëren. En al die functionaliteiten zijn nu beschikbaar als diensten in de cloud, dus alles is slechts een klik verwijderd.

Above het algemeen komen gegevens en analyses terug naar waar het altijd experienced moeten zijn, en dat vormt de kern van bedrijfsprocessen. En dat is geweldig nieuws voor bedrijven als SAP, want we doen al heel lang intelligente bedrijfsprocessen en we hebben de intelligentie en de flexibiliteit gestaag vergroot naarmate de technologie vorderde.

In feite worden de voorbeelden die Gartner gaf van meer bedrijfsgerichte beslissingsintelligentie en composable applicaties, zoals intelligentere productretouren, nu door klanten gedaan satisfied behulp van SAP Small business Know-how Platform.

En je hoeft me niet op mijn woord te geloven – veel ervan staan ​​op de sap.com/btp web site, of in de laatste oogst van SAP Innovation Awards, en u kunt alle particulars van die projecten zien, inclusief de zakelijke problemen, de voordelen, de architectuurkeuzes en de gebruikte technologieën, op sap.com/innovationawards.

Tot slot: analytics betekent zaken! Kom fulfilled ons praten above hoe u uw bedrijf beter kunt runnen!