Wil je weten wat de toekomst biedt voor de video game-industrie? Sluit je aan bij gaming-managers om in oktober opkomende delen van de industrie te bespreken op GamesBeat Summit Following. Leer meer.


Meta (Facebook) die Oculus koopt en een Fb-account nodig heeft om het apparaat te gebruiken, is een grote reden waarom ik een HTC Vive heb gekocht in plaats van een Oculus-apparaat. l hebben een Fb-account, maar het ziet niet veel nut.

Het is niet zozeer dat ik me enorm zorgen maak over mijn gegevens – ik woon en werk eigenlijk op internet. Mijn gegevens zijn daarbuiten. Maar ik hou van de beleefde fictie dat een web-site of bedrijf die gegevens niet zal weggeven aan iemand die bereid is te betalen.

Ik bedoel, dat zullen ze absoluut doen. Zo werkt het meestal. Maar de fictie is geruststellend. Het is een beetje zoals hoe mensen weigeren Facebook te gebruiken, maar Instagram wel gebruiken.

Het is dus een hongerig oog voor apparaten dat de aankondiging ving dat Meta in augustus Meta-accounts gaat uitrollen. De nieuwe accounts zijn verplicht als Quest-eigenaren een Fb-account of een samengevoegd Facebook/Oculus-account hebben gebruikt, moeten ze meteen een Meta-account maken. Gebruikers die een Oculus-account hebben gebruikt, kunnen dit blijven gebruiken tot januari 2023.

Gebruikers die accounts migreren, moeten toegang blijven houden tot al hun geschiedenis en aankopen, wat nogal een probleem is. Eerder je Fb-account verwijderen was je kwijt al je Oculus-aankopen.

Dus waarom zou u de manier waarop accounts werken veranderen?

De verandering gebeurt, althans gedeeltelijk, vanwege een belofte van de toenmalige Oculus-baas Palmer Luckey. Toen Facebook Oculus oorspronkelijk kocht voor $ 2 miljard, ging Luckey naar Reddit om fans te kalmeren, veelbelovende Oculus-bezitters zouden dat doen nooit een Facebook-account nodig Inloggen.

Een handvol maanden later on kondigde Facebook aan dat er in de toekomst een Fb-account nodig zou zijn. Hoewel het Luckey was die de belofte deed, sprak hij namens en satisfied de steun van Facebook.

Mensen waren behoorlijk boos about het verraad. Deze hele overstap van het nodig hebben van een Facebook-account naar het nodig hebben van een Meta-account lijkt (eindelijk) te proberen die gebroken belofte aan te pakken.

De verhuizen naar een meta-account is bedoeld om een ​​verschuiving te weerspiegelen van traditionele sociale media naar een meer metaverse gerichte omgeving. Maar een deel van het nieuwe proces voor het maken van een account vereist het maken van een Meta Horizon-profiel.

Dit is namelijk een social media-profiel dat zowel in VR-omgevingen als elders op web zal verschijnen. De grootste verandering is dat gebruikers meerdere Meta-accounts kunnen maken, in plaats van beperkt te zijn tot één account.

Natuurlijk heeft elk nieuw Meta-account een Meta Horizon-account voor sociale media als onderdeel van het proces – wat geweldig zal zijn, maar … gegevensverzameling en -verkoop.

Nadat gebruikers een meta-account hebben ingesteld, kunnen ze ervoor kiezen om er een Fb-account aan te koppelen. Als gebruikers ervoor kiezen om een ​​Facebook- of Instagram-account te koppelen, kunnen ze call maken achieved vrienden om hen uit te nodigen voor activiteiten in VR.

Maar zoals ik al zei. Het is de beleefde fictie waar ik van hou. Het zijn veel sociale media-haken van het bedrijf dat Facebook doet. Maar totdat het Meta-merk zo aangetast is als het Facebook-merk, kan ik ermee leven.

Het credo van GamesBeat wanneer het in excess of de match-industrie gaat, is ‘waar passie en zaken elkaar ontmoeten’. Wat betekent dit? We willen je vertellen hoe belangrijk nieuws voor je is — niet alleen als beslisser in een gamestudio, maar ook als fan van online games. Of je nu onze artikelen leest, naar onze podcasts luistert of onze video’s bekijkt, GamesBeat helpt je meer te weten te komen above de branche en er plezier in te hebben. Leer meer in excess of lidmaatschap.