Verblijfsvisum: hoe krijg je het?

Het is niet ongebruikelijk dat burgers van het ene land gedurende verschillende perioden in een ander land wonen. Sommigen brengen een deel van het jaar offshore doorway en keren dan voor de resterende maanden terug naar hun thuisland. Als u van program bent dit te doen, heeft u een verblijfsvergunning nodig.

Verblijfsvisum stempel op papier
Een verblijfsvisum in een ander land krijgen is misschien wel de beste optie

Er is ook de mogelijkheid dat ze hun staatsburgerschap behouden, maar long lasting in een ander land wonen. Dit wordt mogelijk gemaakt door het verkrijgen van een zogenaamd verblijfsvisum. U zult merken dat het verkrijgen van een verblijfsvisum in verschillende landen verschillende processen satisfied zich meebrengt. Toch gelden er bepaalde vereisten, ongeacht het land.

Hier zijn recommendations om u te helpen beslissen of het verkrijgen van een verblijfsvisum geschikt voor u is en hoe u verder moet gaan.

Begrijp wat wordt bedoeld fulfilled een verblijfsvisum

Commence achieved het begrijpen van het verschil tussen een toeristenvisum en de twee meest voorkomende soorten verblijfsvisa. EEN toeristenvisum lijkt veel op het klinkt. Het geeft je toegang tot een land en geeft je wat nodig is om vrij binnen dat land te reizen. U hebt echter niet de rechten en privileges die aan ingezetenen of burgers worden verleend om een ​​bedrijf of eigendom te exploiteren.

Een tijdelijk verblijfsvisum verbreedt wat u kunt doen terwijl u in een land bent. In veel gevallen kunt u onroerend goed kopen, werk krijgen en anderszins deelnemen op vele manieren die burgers doen. Wat u niet kunt doen, is stemmen, een openbaar ambt bekleden of iets anders dat alleen aan burgers is voorbehouden.

Hoe lang magazine je in het land blijven achieved een tijdelijk verblijfsvisum? Het hangt af van de wetten binnen dat land. U kunt ergens tussen zes maanden en een paar jaar blijven. In de meeste gevallen kunt u het land voor een week of twee verlaten en vervolgens een nieuw tijdelijk verblijfsvisum aanvragen nadat u opnieuw als toerist bent binnengekomen.

Achieved een lasting verblijfsvisum kunt u voor onbepaalde tijd in het land blijven. Mensen komen about het algemeen in aanmerking voor dit visum na een verblijf van ten minste vijf jaar in het land. U behoudt uw oorspronkelijke staatsburgerschap en krijgt geen stemrecht in het land waar u woont. Wat wordt geëlimineerd, is de noodzaak om te vertrekken en dan periodiek terug te keren. Dit is vooral belangrijk als je wilt uitbreiden naar een ander land fulfilled een verblijfsvisum kun je een bedrijf oprichten in Mexico of een filiaal registreren in Australië.

Meer informatie about visumvereisten voor ingezetenen in verschillende landen

De vereisten voor het verkrijgen van een verblijfsvisum van welke aard dan ook, verschillen van land tot land. Over het algemeen hebt u een stabiele en verifieerbare bron van inkomsten nodig die voldoet aan of hoger is dan het bare minimum dat door dat land is vastgesteld. Als het de bedoeling is om een ​​tijdelijk verblijfsvisum aan te vragen, kunnen sommige landen eisen dat u al een baan hebt.

Daarnaast moet u op de hoogte zijn van eventuele financiële verplichtingen die van toepassing kunnen zijn zolang u in het land blijft. Dat kunnen bedragen zijn die moeten worden betaald wanneer u het visum krijgt of die verschuldigd zijn wanneer u de aanvraag indient. Veel landen verstrekken vooraf informatie aan geïnteresseerde partijen. Hiermee kunt u alle vereisten bekijken en ervoor zorgen dat u eraan voldoet voordat u zich aanmeldt.

Breng tijd doorway in de natie voordat u een verblijfplaats zoekt

Het is een goed idee om voldoende tijd doorway te brengen in elk land dat u overweegt voordat u een verblijfsvisum aanvraagt. Bezoek als toerist en kijk rond in het land. Bezoek verschillende steden en dorpen en kijk wat je van elk vindt. Het doel is om te bepalen of de cultuur, hulpbronnen, het weer en andere kenmerken het land tot een ideale plek maken om te wonen.

Dit is ook een uitstekende tijd om het banksysteem binnen dat land te leren kennen. U kunt meer leren around offshore-accounts opzetten variërend van eenvoudige betaalrekeningen tot termijnrekeningen, en zelfs wat voor soort offshore hypotheekleningen u zou kunnen krijgen. Al die informatie komt later on nog van pas.

Houd rekening met de kosten en investeringen die ermee gemoeid zijn

Een van de factoren die uw beslissing zullen beïnvloeden, is de vergoeding die nodig is om ingezetene te worden. In sommige landen is er een vast bedrag dat u betaalt op het second dat u het verblijfsvisum aanvraagt. Die vergoeding komt terug zodra de termijn afloopt als u in het land wilt blijven.

Als u een long lasting verblijfsvisum zoekt, kunnen er nog steeds kosten in rekening worden gebracht. Het kan een investering worden genoemd. Dit is in feite een large bedrag dat jaarlijks moet worden betaald. Er is mogelijk ook de mogelijkheid om een ​​permanent verblijfsvisum te verkrijgen als u onroerend goed in dat land koopt.

Voordat u kiest waar u gaat wonen, moet u ervoor zorgen dat u alle financiële verplichtingen begrijpt, inclusief eventuele vergoedingen of investeringen die in de loop van de tijd verschuldigd zijn. Dit zorgt ervoor dat onverwachte financiële vereisten uw verblijf niet compliceren.

Paspoort wordt afgestempeld met Panama Friendly Nations Visa
Enable op, het verkrijgen van een verblijfsvisum is niet zo eenvoudig als je zou denken

Wacht na het indienen van de aanvraag

Hoe lang wacht u voordat u weet of uw verblijfsaanvraag wordt geaccepteerd? Dat varieert op basis van het type verblijfsvisum dat u zoekt, hoe u het land binnenkomt en wanneer de aanvraag wordt ingediend.

Misschien vindt u de meest praktische oplossing om het land binnen te komen als toerist satisfied uw paspoort. Eenmaal in het land kunt u een tijdelijk verblijfsvisum aanvragen en krijgt u er vaak een ruim voordat een toerist zou moeten vertrekken. Als u al een verblijfsvisum heeft en voldoet aan de kwalificaties voor een lasting verblijfsvisum, is het vaak een goed idee om dit 10 minste zes maanden voor het verstrijken van het tijdelijke visum aan te vragen. Overweeg om voor de zekerheid een jaar van tevoren uw permanente visum aan te vragen.

In sommige landen kunt u bij aankomst een tijdelijk verblijfsvisum verkrijgen. Dat is waar in Mexico als je per vliegtuig aankomt. Doorway een identiteitsbewijs te overleggen, een vergoeding te betalen en een doc te ondertekenen, kunt u het visum ontvangen. Een bezoek aan een consulaat is noodzakelijk als u het land binnenkomt met vervoer over land of als u een long lasting verblijfsvisum wilt aanvragen.

Vernieuw uw verblijfsvisum

Als u een tijdelijk verblijfsvisum heeft, blijft dit van kracht gedurende het tijdsbestek dat door de nationale wetten is toegestaan. Dit kan variëren van zes maanden tot meerdere jaren. Op dat minute moet u mogelijk het land voor een korte tijd verlaten, daarna terugkeren en uw visum vernieuwen.

Zodra u een long term verblijfsvisum heeft verkregen, moet u eventuele leges of andere vereisten betalen op de door de overheid vastgestelde info. Zolang u dit doet, bestaat er geen gevaar dat u wordt gevraagd het land te verlaten of dat u te laat betaalt of boetes krijgt.

De weg vrijmaken voor burgerschap

Misschien zijn uw plannen om een ​​deel van het jaar offshore te gaan wonen of mogelijk achieved pensioen te gaan en daar long-lasting te gaan wonen. Er zijn geen plannen om uw staatsburgerschap op te geven. In de loop van de tijd kunnen er echter dingen veranderen. Houd er rekening mee dat het hebben van een long term verblijfsvisum vaak de weg vrijmaakt voor het zoeken naar burgerschap.

In excess of het algemeen komt u in aanmerking voor het staatsburgerschap nadat u een bepaalde tijd in het land heeft gewoond. Dat kan tussen de drie en vijf jaar zijn. Het goede nieuws is dat veel landen beginnen te tellen wanneer u uw eerste verblijfsvisum aanvraagt.

Als beide landen een dubbele nationaliteit toestaan, is er geen reden om afstand te doen. U kunt een burger van uw eigen land blijven terwijl u het staatsburgerschap verkrijgt in het land waar u woont. Een immigratie-skilled kan u meer vertellen more than deze mogelijkheid en hoe u deze kunt nastreven

Toegang tot offshore-fondsen tot stand brengen

Onthoud dat als u eenmaal uw verblijfsvisum hebt verkregen, het gunstig is om een ​​financiële instelling te hebben die aan al uw behoeften kan voldoen. U zult merken dat bepaalde offshore banken expats uitzonderlijke bankdiensten bieden in het buitenland.

Biz Latin Hub kan u helpen satisfied het verkrijgen van een verblijfsvisum

Bij Biz Latin Hub bieden we geïntegreerde markttoegang en backofficediensten in heel Latijns-Amerika en het Caribisch gebied, achieved kantoren in Panama City, Sao Paulo, evenals meer dan een dozijn andere grote steden in de regio. We hebben ook vertrouwde associates in veel andere markten.

Ons ongeëvenaarde bereik betekent dat we ideaal geplaatst zijn om toegang tot markten fulfilled meerdere jurisdicties en grensoverschrijdende operaties te ondersteunen.

Naast kennis about zakendoen in Uruguay, omvat ons dienstenportfolio werving & PEO, boekhouding en belastingen, bedrijfsoprichting, visumdiensten, het openen van bankrekeningen en juridische diensten voor bedrijven.

Neem get in touch with fulfilled ons op vandaag om meer te weten te komen about hoe we u kunnen helpen bij het vinden van toptalent, of anderszins zaken doen in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied.

Als dit artikel above zakendoen in Uruguay u interesseerde, bekijk dan de relaxation van onze berichtgeving more than de regio. Of lees more than ons team en deskundige auteurs.

Een BLH-infogrpahic met de belangrijkste services die door het bedrijf worden aangeboden
Biz Latin Hub helpt je satisfied een Resident Visa

Leave a Reply