Omstreden politiechef van Texas Pete Arredondo heeft ontslag genomen uit zijn zetel in de gemeenteraad van Uvalde, ongeveer een maand nadat hij… beëdigd in de functie.

De Uvalde Chief-Nieuws was de eerste die aan het begin van de zaterdagmiddag about Arredondo’s ontslagplannen berichtte.

De stadsleiders van Uvalde zeiden dat ze zijn officiële ontslagbrief zaterdagmiddag laat ontvingen nadat ze het nieuws van de lokale krant hadden vernomen.

“Na lang nadenken is het in het belang van de gemeenschap om af te treden als lid van de gemeenteraad voor District 3 om verdere afleiding tot een minimal te beperken”, zei Arredondo in zijn quick. “De burgemeester, de gemeenteraad en het stadspersoneel moeten doorgaan om onze gemeenschap opnieuw te verenigen.”

Het nieuws van zijn ontslag komt nadat Arredondo de centrale figuur werd in een reeks tactische fouten, waaronder de beslissing om de confrontatie fulfilled een 18-jarige schutter te vermijden, in reactie op de massale schietpartij op Robb Elementary School waarbij 19 kinderen en twee leraren achterbleven. overleden op 24 mei.

NBC News heeft call opgenomen satisfied de advocaat van Arredondo, maar heeft niets gehoord.

Arredondo werd op 7 mei verkozen om District 3 te vertegenwoordigen in de gemeenteraad van Uvalde en officieel beëdigd in een 7 days na de schietpartij op school.

Hij treedt terug uit de gemeenteraad ongeveer een week nadat het Uvalde Consolidated Unbiased School District hem op 22 juni achieved administratief verlof experienced geplaatst.

Hal Harrell, de inspecteur van het Uvalde-schoolsysteem, had in een verklaring gezegd dat hij wachtte op het onderzoek naar de massale schietpartijen toen Arredondo werd vermoord. satisfied verlof geplaatst.

“Vandaag heb ik nog steeds geen information in excess of de onderzoeken die doorway verschillende instanties worden uitgevoerd”, zei hij. “Vanwege de onduidelijkheid die blijft bestaan ​​en de onbekende timing wanneer ik de resultaten van de onderzoeken zal ontvangen, heb ik de beslissing genomen om chef Arredondo per deze datum met administratief verlof te plaatsen.”

Luitenant Mike Hernandez nam de taken van chef about, zei Harrell.

Staatsautoriteiten hebben Arredondo beschreven als de commandant van het incident tijdens het bloedbad op faculty. Arredondo heeft gezegd dat hij zichzelf niet beschouwde als de verantwoordelijke officier.

Ambtenaren hebben gezegd dat Arredondo de schutter 10 onrechte behandelde als een gebarricadeerde verdachte in plaats van een actieve schutter. Na ruim een ​​uur, federale agenten ging de kamer binnen en schoot de schutter dodelijk neer.

Federale en staatsinstellingen doet onderzoek naar de reactie van de politie.

Stads-, staats- en federale wetshandhavers waren ook aanwezig op de campus. Een SWAT-achtig team van agenten van de Amerikaanse douane en grensbescherming kwam uiteindelijk het klaslokaal binnen en doodde de schutter.

Texas Office of Public Security Kolonel Steve McCraw op 21 juni beschreef politieacties als een “abjecte mislukking” tijdens een hoorzitting van de senaatscommissie.

“We weten dit, er is overtuigend bewijs dat de reactie van de wetshandhavers op de aanval op Robb Elementary een abjecte mislukking was en in tegenspraak met alles wat we de afgelopen twee decennia sinds het bloedbad van Columbine hebben geleerd”, zei hij tegen wetgevers. in Austin.

Tijdens de hoorzitting zei McCraw dat het klaslokaal waar de schutter zich experienced verschanst, ontgrendeld was. Na de schietpartij werd breed uitgemeten dat de politie niet in de klaslokalen kon inbreken en op zoek was naar sleutels omdat de deuren op slot waren.

Volgens McCraw en een vrijgegeven tijdlijn gingen er een uur, 14 minuten en 8 seconden voorbij vanaf het instant dat de politie het gebouw binnenkwam totdat de schutter werd vermoord.

“Het enige dat een gang met toegewijde officieren van kamer 111 en 112 tegenhield, was de commandant ter plaatse die besloot het leven van officieren boven het leven van kinderen te plaatsen”, zei hij. ‘De officieren hebben wapens. De kinderen hadden er geen. De officieren hadden kogelvrije kleding. De kinderen hadden er geen. De officieren hadden een opleiding. De proefpersoon had er geen.’

Volgens McCraw en de tijdlijn waren wetshandhavers en 10 minste één ballistisch schild ongeveer 19 minuten nadat de schutter de klaslokalen binnenkwam in de school.

Arredondo heeft de media above het algemeen vermeden sinds het bloedvergieten op de campus van Uvalde. Maar hij vertelde De Texas Tribune in juni dat officieren nooit “geaarzeld hebben, zelfs geen minute, om zichzelf in gevaar te brengen”.

Arredondo, die in 2020 het hoofd van de politie van het schooldistrict overnam, vertelde The Tribune ook dat hij zichzelf als een eerstelijnshulpverlener beschouwde – niet de persoon die de bredere reactie beheert.

“Ik heb geen bevelen gegeven”, zei hij tegen The Tribune. “Ik belde om hulp en vroeg om een ​​extractietool om de deur te openen.”

Volgens The Tribune belde Arredondo, toen hij eenmaal vaststelde dat hij het klaslokaal niet kon betreden fulfilled de schutter erin, de politie by way of zijn mobiele telefoon en vroeg om een ​​tactische eenheid, sluipschutters en een hulpverleningsinstrument om de deur te openen.

“Het is niet zo dat iemand zei af te treden”, zei Arredondo’s advocaat, George Hyde, tegen The Tribune. “Het was: ‘Op dit minute kunnen we er niet in voordat we de instruments hebben. Dus we gaan doen wat we kunnen doen om levens te redden.’ En wat was dat? Het was om de leerlingen en de ouders en de leraren uit de kamers te evacueren.”

Arredondo werd op 7 mei gekozen in de gemeenteraad van Uvalde en werd beëdigd tijdens een privéceremonie op 31 mei, een week na de schietpartij. Er zou die dag een raadsvergadering zijn, maar die werd afgelast vanwege de schietpartij.

Toen de raad een week afterwards, op 7 juni, opnieuw bijeenkwam voor een speciale spoedvergadering, kwam niet opdagen.

Arredondo was ook niet aanwezig bij een vergadering op 21 juni, waarop de raad unaniem weigerde zijn verzoek om verlof voor toekomstige raadsvergaderingen in te willigen.

Burgemeester Don McLaughlin van Uvalde zei tijdens dezelfde raadsvergadering dat Robb zou worden gesloopt omdat: “Je kunt nooit een sort vragen om terug te gaan of een leraar om ooit terug te gaan naar die university.”