Surfer SEO heeft een nieuwe tool voor groeibeheer die backlinkgegevens bevat die zijn geleverd door marktleider Semrush.

Dit is wat de integratie voor gebruikers betekent.

Surfer-SEO

Surfer SEO is een machine learning-tool die door SEO’s wordt gebruikt om trefwoordonderzoek uit te voeren, inhoudsstrategieën te maken en AI-contouren te genereren.

Bedrijven zoals Square, ClickUp en Shopify gebruiken de tool, naast meer dan 15.000 andere merken en bureaus.

Semrush

Semrush is een SEO-tool voor ondernemingen die marketeers gebruiken om websites te controleren, concurrentieanalyses uit te voeren en inhoudsstrategieën te ontwikkelen.

IBM, TESLA en Amazon zijn slechts een paar bedrijven die het gebruiken, naast meer dan 10 miljoen marketingprofessionals.

Vanaf vandaag zal Surfer SEO de backlinkgegevens van Semrush gebruiken om de aanbevelingen voor Grow Flow-taken uit te breiden.

Groei stroom

Grow Flow is als je vriendelijke SEO AI-assistent.

Beschreven op de Surfer-website als een “AI-groeibeheerplatform”, biedt de tool elke week een paar SEO-taken om u te helpen op schema te blijven – en niet te verdwalen in de overweldigende hoeveelheid informatie die gepaard gaat met het leren van SEO.

Het kan bijvoorbeeld aanbevelen zoekwoorden (GSC) toe te voegen waar een website op rankt, maar waar niet expliciet over gesproken wordt in een artikel.

aanbevolen keywords_growflow_surfer seoScreenshot van Grow Flow, juni 2022

Of de tool kan aanbevelen waar interne links moeten worden toegevoegd.

interne links_growflow_surfer seoScreenshot van Grow Flow, juni 2022

Het kan ook nieuwe inhoudsonderwerpen aanbevelen die gebruikers met een druk op de knop in een inhoudeditor kunnen openen.

nieuwe inhoud topics_content editor_growflowScreenshot van Grow Flow, juni 2022

De integratie met Semrush speelt een rol in de Grow Flow-aanbevelingen.

Zodra je Surfer verbindt met het freemium Semrush-account, ontgrendel je nieuwe taken.

sluit semrush aan op surfer_growflowScreenshot van Grow Flow, juni 2022

Voila – een lijst met verwijzende domeinen die elke week van uw concurrenten wordt gehaald!

Backlink-onderzoek geautomatiseerd_Growflow_Surfer SEOScreenshot van Grow Flow, juni 2022

Het handmatig onderzoeken van de backlinks van een concurrent is een aanzienlijke aanslag op de interne middelen. Dankzij deze integratie ontdek je automatisch nieuwe opportuniteiten.

Een primeur in de industrie

Tot nu toe is Semrush niet geïntegreerd met een SEO-bedrijf.

Historisch gezien is Semrush alleen geïntegreerd met Google-producten zoals Search Console en Analytics, en sociale-medianetwerken zoals Facebook en Twitter.

Het heeft ook gewerkt met tools voor taakbeheer zoals Trello en Monday.com, maar nooit een directe SEO-concurrent.

Semrush’s “SEO-schrijfassistent”-functie is een directe concurrent van Surfer’s “SEO Content Editor”: een van de meest populaire functies.

Dus waarom samenwerken en deze fantastische AI-assistent gratis aanbieden aan zoekmarketeers?

Ik vroeg Tomasz Niezgoda, Marketing Executive en Partner van Surfer SEO, hoe deze samenwerking tot stand kwam.

“Behoorlijk rechttoe rechtaan”, zei hij. “Semrush nam contact met ons op met een voorstel om Surfer te integreren in hun marktplaats [and] na enige tijd besloten we het een kans te geven en begonnen we aan deze integratie.”

Vanaf het begin had Semrush het gevoel dat dit een succesvolle integratie zou worden, omdat het zijn backlink-gegevens op een klantgerichte manier toepast.

“Voor Semrush is het een heel zinvolle integratie. Het stelt Surfer SEO-gebruikers in staat waardevolle inzichten en kennis op het gebied van linkbuilding op te doen, wat cruciaal is voor het rangschikken van hun inhoud”, zegt Eugene Levin, president van Semrush.

Wat dit betekent

Twee grote SEO-concurrenten werken samen om een ​​gratis tool te creëren voor eigenaren van kleine bedrijven en beginnende marketeers om wekelijkse best practices te ontwikkelen.

Matt Diggity, CEO en oprichter van Diggity Marketing, noemt de tool “Eenvoudig. Efficiënt. Geautomatiseerd.”

“Je krijgt wekelijks de lijst en krijgt direct inzicht [into] welke verwijzingen uw concurrentie krijgt. Dan kun je direct aan de slag met je eigen linkbuildingstrategie.”

De twee giganten laten doorschemeren dat het combineren van de backlinkgegevens van Semrush met de machine learning-kracht van Surfer nog maar het begin is.

“We mogen elkaar”, zei Niezgoda. “Misschien is het gewoon de eerste integratie die eraan komt.”


Uitgelichte afbeelding: screenshot van Grow Flow, juni 2022