Samenvatting levering maaltarwe uit Rusland ingediend bij ECC
Samenvatting levering maaltarwe uit Rusland ingediend bij ECC

5 augustus 2022: Ministerie van Nationale Voedselzekerheid en Onderzoek (NFS&R) heeft hier vrijdag een samenvatting over de levering van maaltarwe uit Rusland op G2G-basis ingediend bij het Economisch Coördinatiecomité (ECC) van het kabinet.

De commissie die als voorzitter een ontmoeting experienced satisfied de federale minister van Financiën en Belastingen, werd geïnformeerd dat in overeenstemming met het besluit van het federale kabinet doorway ECC op 28 mei voor de invoer van 3,00 MMT tarwe, TCP het proces van invoer van tarwe uit Russische regering op G2G-basis, aldus een persbericht.

In deze context werd op 8 juni een MOU ondertekend tussen de Russische staatsonderneming en TCP. Aanvankelijk bood de Russische regering een tarweprijs van $ 410/- ton.

Er werd een commissie gevormd doorway het kantoor van de premier onder leiding van Tariq Fatemi, adviseur van de minister van Buitenlandse Zaken, om met de Russische ambassade te onderhandelen over de prijskwestie van geïmporteerde tarwe.

Ondertussen experienced de Russische delegatie een ontmoeting satisfied de minister van Handel en bood een verlaagde prijs van tarwe @ US$ 405/-MT. Later werd de prijs verder verlaagd tot US$ 400/- MT.

10 slotte heeft het Ministerie van Nationale Voedselzekerheid en Onderzoek op aanbeveling van het Ministerie van Handel de prijs ingediend door M/s Prodintorg, een staatsbedrijf van de regering van Rusland, op $ 399,50/- MT voor een levering van 120.000 MT + /- 5% MOLSO van het malen van tarwe by means of G2G-regelingen ter overweging van de ECC van het kabinet.

Tijdens de bijeenkomst werd geconstateerd dat er een dalende pattern is in de tarweprijs die de komende dagen verder kan dalen. Daarom werd besloten dat de Russische zijde de prijs van $ 390 kan krijgen en dat de aanbesteding kan worden geannuleerd als ze het aanbod niet accepteren.

Federaal minister van Macht Khurram Dastgir Khan, Tariq Fatemi SAPM, staatsminister voor Petroleum Musadik Masood Malik, speciaal assistent van de minister-president voor de doeltreffendheid van de regering Dr. Muhammad Jehanzeb Khan, coördinator van de leading voor economie Bial Azhar Kayani, federale secretarissen en andere senior officieren woonden de vergadering bij.

App

Geplaatst op: 2022-08-06T01:39:55+05:00

34500