Rest van de wereld promoveert Kaphle tot hoofdredacteur

Anup Kaphle

Rest van de werelddat technologie buiten de westerse zeepbel omvat, heeft gepromoot Anup Kaphle als eerste hoofdredacteur.

Kaphle trad in februari 2020 toe tot de Rest van de Wereld als uitvoerend redacteur en hield toezicht op de lancering ervan internet toen de Covid-19-pandemie begon. Kaphle leidde de redactionele strategie van de publicatie vanaf de lancering in 2020 tot bijna duizend verhalen die vandaag zijn gepubliceerd, in 94 landen in acht talen.

Sinds hij bij Kaphle kwam, heeft hij de emphasis van de relaxation van de wereld geleid, waardoor arbeid een van de belangrijkste aandachtsgebieden is geworden. Onder zijn leiding heeft Rest van de Wereld indrukwekkende verhalen gepubliceerd around de excessive lengtes bedrijven in Azië ging produceren tijdens de pandemie, en hoe de platformwerkmodel krijgt een nieuwe vorm hele economieën, sectoren, levensstijlen en levensonderhoud.

“Vanaf dag één heeft Anup zijn kracht bewezen als een dynamische en innovatieve leider voor Rest of Planet, altijd bereid om zijn mouwen op te stropen, wat we ook nodig hadden in onze startup-jaren”, zei oprichter en CEO Sophie Schmidt in een verklaring. “Zijn niet-aflatende emphasis op de kwaliteit van onze verhalen en op onze inzet om goed te doen door freelance journalisten wereldwijd heeft een solide basis gelegd voor onze toekomst. Ik zou niet blijer kunnen zijn om hem in deze nieuwe rol te zien stappen.”

Voordat Kaphle in 2020 bij Relaxation of Entire world kwam, bracht hij twee jaar door in zijn thuisland Nepal als hoofdredacteur van The Kathmandu Write-up. Daarvoor was hij hoofdredacteur bij Streets & Kingdoms en plaatsvervangend redacteur buitenland bij BuzzFeed News.

Hij begon zijn carrière in het internationale nieuws bij The Washington Write-up, waar hij meer dan vijf jaar doorbracht, en als buitenlandse digitale redacteur toezicht hield op de productie van bekroonde multimediaprojecten.

Leave a Reply