Discover Headquarters in Riverwoods, Illinois, USA.

Ontdek het hoofdkantoor in Riverwoods, Illinois, VS.

JHVEFoto

Ontdek financiële diensten (NYSE:DFS) voorraad heeft klom 2,% in de premarket-handel op woensdag nadat Morgan Stanley-analist Betsy Graseck de creditcarduitgever opwaardeerde van Equal Excess weight naar Over weight, omdat ze verwacht dat de kredietkwaliteit van het bedrijf zal stijgen sterk blijven, zelfs in een economische vertraging.

Hoewel de analist verwacht dat de werkloosheid zal stijgen van 3,5% tot ~4%, verwacht ze niet dat de kredietverliezen van DFS in de buurt zullen komen van wat het was in 2008-2010, toen de werkloosheid 10% bereikte.

“Aangezien het management het komende jaar een kredietgroei van ~10% en een dividenduitkeringsratio van 18% realiseert, zelfs als de netto afschrijvingen stijgen en de reserveratio toeneemt, verwachten we dat de several van DFS zal groeien gezien de relatief sterkere kredietkwaliteit en het overtollige kapitaal voorstander van een herinitiatie van de terugkoop”, schreef ze in een briefje aan klanten.

Op maandag verhoogde Uncover (DFS) zijn vooruitzichten voor de groei van leningen en de nettorentemarge en zei dat het programma voor de terugkoop van aandelen opgeschort blijft terwijl een intern onderzoek naar de praktijken van studentenleningen doorgaat. De winst for each aandeel in het derde kwartaal van het bedrijf bleef achter bij de Avenue-consensus omdat het zijn voorziening voor kredietverliezen verhoogde.

Graseck verhoogde haar prijsdoel voor Discover (DFS) fulfilled 12% naar $ 116 van $ 104, terwijl ze haar EP-schatting voor 2023 verhoogde van $ 13,00 naar $ 14,52. Dat is vergelijkbaar fulfilled de gemiddelde analistenraming van $ 13,85.

Het nieuwe koersdoel hanteert een koers/winst-veelvoud van 8x, een stijging ten opzichte van de huidige K/W van 2023 van 7x, een vergelijkbaar niveau als de K/W tijdens de financiële crisis van 2008.

De Over weight-ranking is optimistischer dan de Quant-ranking van Keep en komt overeen satisfied de gemiddelde Wall Street-score van Acquire.

Leave a Reply