Werkende Pumpjacks Bij Zonsondergang

imaginima/E+ by way of Getty Illustrations or photos

President Biden kwam deze 7 days naar Saoedi-Arabië in de hoop een offer te sluiten over de olieproductie om de benzineprijzen te helpen verlagen die de Amerikaanse inflatie naar het 40-jarige hoogtepunt brengen, maar hij verliet de regio op zaterdag zonder een vaste verbintenis voor enige actiedie alleen zegt dat hij op basis van zijn gesprekken “verdere stappen in de komende weken” verwacht.

Saoedische functionarissen benadrukten elke beslissing om meer olie te pompen zou worden gemaakt in het kader van OPEC+die op 3 augustus zijn volgende besluitvormingsvergadering houdt.

Na een ontmoeting met Biden zei de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman zaterdag dat zijn land bijna was afgetapt en… kon niet meer dan 13M bbl/dag olie produceren – in 2027.

Volgens de voorwaarden van de bestaande OPEC+-overeenkomst zal de productie van Saoedi-Arabië volgende maand 11 miljoen vaten for every dag bereiken, een niveau dat het in het verleden zelden heeft gehandhaafd, en verdere verhogingen zouden de maximale duurzame capaciteit van Saoedi-Arabië testen, momenteel op 12 miljoen vaten for each dag.

Dus eventuele stijgingen zouden op zijn best bescheiden zijn, aangezien de zwaargewichten van de OPEC, waaronder Saoedi-Arabië en de VAE, hun resterende reservecapaciteit behouden in een omgeving van verstoringen van de bevoorrading, variërend van Libische onrust tot sancties tegen Rusland.

ETF’s: (NYSEARCA:USO), (UCO), (SCO), (USL), (DBO), (USOI), (NRGU), (OILK), (OLEM)

Analisten van Goldman Sachs zeiden onlangs dat de fysieke oliemarkt nog steeds “schreeuwt dat het heel, heel krap is”.