Olie nam een ​​adempauze na een driedaagse rally toen de bezorgdheid above een vraagverzwakkende recessie terug in de markt sijpelde en tekenen overschaduwde dat de wereldwijde voorraden en het aanbod blijven verkrappen.

West Texas Intermediate daalde en handelde in de buurt van $ 111 for every vat, na een stijging van ongeveer 7% in de voorgaande drie sessies. Functionarissen van de Federal Reserve bagatelliseerden het risico dat de Amerikaanse economie in een recessie terechtkomt, zelfs als ze de rentetarieven verhogen, maar de bezorgdheid about de wereldwijde groei houdt aan.

“De angst voor een recessie is zeker op de radar van de oliemarkt verschenen en kan achieved de tijd blijven groeien”, zegt Vandana Hari, oprichter van Vanda Insights. “Wat de prijzen blijft ophouden, is een hernieuwde angst voor het aanbod.”

Olie stevent af op de eerste maandelijkse daling sinds november na te zijn geraakt doorway de angst voor een wereldwijde economische vertraging, maar de prijzen zijn dit jaar nog steeds satisfied bijna 50% gestegen. Time-spreads flitsen ook bullish tekens, met een deal dat bekend staat als de Dated-to-Frontline swap – een indicator van de kracht in de belangrijkste Noordzeemarkt – die een history bereikt van meer dan $ 5 for every vat.

De wereldwijde oliemarkten zijn strakker geworden na een opleving van de economische activiteit, waarbij de Russische invasie van Oekraïne de druk verergerde door de handelsstromen op zijn kop te zetten. De OPEC+ zal naar verwachting deze week nog een bescheiden aanbodverhoging voor augustus afkondigen, hoewel het kartel dit jaar moeite heeft om zijn doelstellingen te halen.

Prijzen
  • WTI voor levering in augustus daalde achieved ,4% tot $ 111,30 for every vat op de New York Mercantile Trade om 06:05 uur in Singapore.
  • Brent voor de schikking van augustus daalde ,8% tot $ 117,05 per vat op de ICE Futures Europe-beurs.

De markt wordt geconfronteerd met leveringsonderbrekingen van Libië tot Ecuador, terwijl uit industriegegevens bleek dat de Amerikaanse voorraden ruwe olie verder daalden in het belangrijkste opslagcentrum van Cushing. De Vitality Details Administration zei dat woensdag een uitgesteld wekelijks olierapport zal worden gepubliceerd, waarmee een einde komt aan een vertraging van twee weken.

De leiders van de Groep van Zeven kwamen dinsdag overeen dat ze willen dat de ministers dringend evalueren hoe de prijs van Russische olie kan worden beperkt om de energie-opbrengsten te beperken die het Kremlin gebruikt om zijn oorlog in Oekraïne te financieren. Het belangrijkste idee dat de afgelopen weken naar boven kwam, was een soort pet.

© 2022 Bloomberg