Welkom bij de onafhankelijkheidsweek. De grote – de viering van 1776 en zo – begint maandag in de VS. Maar van Algerije tot Venezuela, van Argentinië tot Zuid-Soedan, het loskoppelen van voormalige koloniale machten is een sterk thema – en een bron voor feestdagen over de hele wereld – voor de komende zeven dagen.

Voor degenen onder ons die proberen aan het werk te gaan (of ermee door te gaan), wordt dit echter geen week voor vieringen.

De Franse spoorwegarbeiders beginnen woensdag met stakingen, dagen voordat de schoolvakanties in het land beginnen.

Dan is er het zich ontvouwende drama van de Britse zomer van ontevredenheid. Advocaten in Engeland en Wales hervatten morgen hun ‘misdaad loont niet voor advocaten’-staking. Op dinsdag zullen ze worden vergezeld doorway de banktoezichthouders bij de Monetary Conduct Authority – vertegenwoordigd doorway Unite – die (weer) weglopen in weerwil van hun laatste loonaanbod. Bovendien groeit het aantal werknemers dat actie onderneemt. Ook op dinsdag zullen de wasmachinemakers van Whirlpool worden gestemd voor stakingsacties more than wat de vakbondsbazen een “beledigend” loonaanbod hebben genoemd.

Dit lijkt een goed punt om te vermelden dat de Economic Times een onderzoek doet naar de krapte op de kosten van levensonderhoud – hoe gaat u om satisfied hogere prijzen? Om deel te nemen, klik op hier.

Na de NAVO-top rated van vorige 7 days in Madrid, zal de aim voor westerse inspanningen om Oekraïne te helpen deze week verschuiven naar Lugano in Zwitserland. De Oekraïne Herstelconferentie is de laatste in een reeks politieke bijeenkomsten op hoog niveau die voor het eerst werden gehouden in Londen in 2017, oorspronkelijk om hervormingen te bespreken die buitenlandse investeringen zouden kunnen openen in een tijd van relatieve vrede voor de natie. De Russische invasie heeft dergelijke steun een nieuwe urgentie gegeven.

Is er iets om de stemming te verlichten? Welnu, het zomerseizoen is begonnen – en daarmee bedoel ik het FT Dwell-zomerseizoen van stimulerende gesprekken en bijeenkomsten. Het evenement van deze donderdag, Kapitaliseren op verstoring om zakelijke kansen te creëren, is gratis bij te wonen en u kunt dit doen door te klikken op hier.

Een vrouw winkelt in een Sainsbury-winkel in Londen

AJ Sainsbury-winkel in Londen. De handelsupdate van de kruidenier zal in feite een herhaling zijn van Tesco’s een paar weken geleden © Neil Corridor/Reuters

Economische gegevens

De belangrijkste vraag op dit second is of, en in sommige gevallen, wanneer de grote westerse economieën in een recessie belanden. Een reeks bedrijfsenquêtes deze 7 days zal de aandacht vestigen op de punten van zorg voor ondernemers. Ook zullen de notulen van woensdag van de laatste rentebepalingsvergadering van de Federal Reserve en het Amerikaanse arbeidsmarktrapport van vrijdag nauwlettend in de gaten worden gehouden.

bedrijven

We staan ​​weer voor een 7 days vol Brits bedrijfsnieuws dat wordt gedomineerd doorway stores. De handelsupdate van J Sainsbury op dinsdag zal in feite een herhaling zijn van Tesco een paar weken geleden, aangezien ook het een strategische beslissing heeft genomen om lagere prijzen te accepteren die de winst zullen verminderen om klanten te behouden.

Currys zou ideal interessant kunnen zijn gezien het feit dat de Britse retailer van elektrische goederen de duidelijke marktleider is, maar zijn marktkapitalisatie is verschrompeld, de marges zijn krap en het gevoel bestaat dat de pandemie het hoogtepunt van het bedrijf was.

Lees hier de volledige 7 days vooruit kalender