Acht op de 10 B2B-marketeers gebruiken LinkedIn om hun merk te promoten. Van die groep zegt 40% dat het hun nummer 1 platform is.

In het komende jaar zegt 54% van de marketeers dat ze van plan zijn hun organische activiteit op LinkedIn te verhogen volgens de Social Media Marketing Industrierapport 2022 van Social Media Examiner (gated). Drieënveertig procent gebruikt LinkedIn als leadgenerator, terwijl meer dan een derde LinkedIn-advertenties koopt.

8 op de 10 #B2B-marketeers gebruiken @LinkedIn om hun merk op de markt te brengen. 40% zegt dat het hun nummer 1 platform is volgens @SMExaminer via Aleksandra Iakovleva van @VistaCreate @CMIContent. Klik om te tweeten

Dat is veel activiteit op LinkedIn. Dat betekent natuurlijk niet dat al die activiteiten opleveren wat je wilt bereiken. Er is meer nodig dan een aanwezigheid ter plaatse om LinkedIn succesvol te gebruiken. Het gaat om het optimaliseren van de aanwezigheid van uw merk en het ontwikkelen van betaalde en organische inhoud van hoge kwaliteit.

Deze tips kunnen je daarbij helpen – en ik heb wat inspiratie toegevoegd van vier bedrijven die al het meeste uit hun LinkedIn-aanwezigheid halen.

MET DE HAND GEKOZEN GERELATEERDE INHOUD: LinkedIn voor contentmarketing: 3 dingen die je moet weten

Optimaliseren is niet alleen voor traditioneel zoeken

Uw bedrijf is aanwezig op LinkedIn, maar maakt het optimaal gebruik van dat bestaan? Deze vijf tips kunnen ervoor zorgen dat je dat doet.

1. Doe SEO

Door trefwoorden op te nemen die betrekking hebben op uw bedrijf, kan uw doelgroep de zoekfunctie van LinkedIn gebruiken om uw pagina te ontdekken.

Neem het meest relevante op in de kop, slogan en samenvatting van uw pagina. Voeg meer trefwoorden toe aan uw berichten. Zorg ervoor dat u het niet overdrijft – het steeds opnieuw herhalen van trefwoorden is geen goede gewoonte voor traditioneel zoeken, en het is ook niet slim voor zoeken op LinkedIn. Gebruik in plaats daarvan spaarzaam zoekwoorden, zodat ze naadloos in uw inhoud passen.

HANDPICKED GERELATEERDE CONTENT: Hoe SEO en Keyword Ranking Succes te vinden op Google in 2022

2. Pas uw URL aan

U hoeft niet de willekeurige cijfers en letters te bewaren die LinkedIn heeft gebruikt om uw pagina-URL te genereren. U kunt uw URL aanpassen aan uw bedrijf.

Deze URL – https://www.linkedin.com/98kdf8Vlio49/446JpwWx – is gewijzigd om het er als volgt uit te laten zien: https://www.linkedin.com/company/vistacreateofficial.

De ene is onzin; one vertegenwoordigt perfect onze merknaam.

Ga naar de bedrijfspagina om uw URL te wijzigen:

  • Selecteer in de linkerzijbalk Pagina aanpassenen klik vervolgens op pagina informatie.
  • Onder de kop Openbare URL van LinkedInkunt u het achtervoegsel van uw URL wijzigen in het tekstvak.
  • Klik opslaan aan de bovenkant van de doos.

Nu kunt u bezoekers helpen het merk duidelijk in de URL te zien en de naamsbekendheid verbeteren bij het promoten van de paginalink.

Laat de @LinkedIn-URL van uw merk geen wirwar van letters en cijfers blijven. Verander het om je merknaam op te nemen, zegt Aleksandra Iakovleva van @VistaCreate via @CMIContent. Klik om te tweeten

3. Externe links toevoegen

Of uw doel met LinkedIn nu is om leads te genereren, verkopen te maken of uw naamsbekendheid te vergroten, u wilt verkeer naar uw externe pagina’s leiden. De beste manier om dat te doen is door externe links naar uw bedrijfsportfolio en een directe link naar uw website in uw profiel op te nemen.

4. Implementeer een coherent ontwerp

Een merkontwerp is essentieel als het gaat om herkenning. Zelfs het hebben van een kenmerkende kleur kan zelfs leiden tot een toename van de merkherkenning. Uw merk moet een direct herkenbaar logo, kleurenschema en teksttype hebben. Je LinkedIn-pagina zou niet anders moeten zijn.

Op LinkedIn heb je zowel een profielfoto als een bannerafbeelding. Zorg ervoor dat u past bij de visuele identiteit van uw merk en communiceer onmiddellijk wat uw publiek kan verwachten, aangezien zij het eerste zijn dat ze zien wanneer ze op uw pagina klikken. Schroom niet om aan te haken huidige ontwerptrends om uw LinkedIn-pagina en berichten er moderner uit te laten zien. Wanneer een bericht visueel aantrekkelijk is, krijgt het onvermijdelijk meer aandacht en betrokkenheid.

HANDGEKOZEN GERELATEERDE INHOUD: Stijlgids: Hoe schrijf je er een voor je merk

5. Luister naar de gegevens

Gelukkig heeft LinkedIn het op één na beste om de gedachten van mensen te lezen met zijn ongelooflijke analysesysteem.

U kunt een aantal belangrijke statistieken bijhouden: totaal aantal paginaweergaven, klikken van unieke bezoekers en klikfrequentie op externe links.

Het stelt u ook in staat om uw resultaten te vergelijken met die van uw concurrenten om te zien hoe u presteert, naast een volledig overzicht van uw leadgeneratieanalyses.

Door de gegevens te bestuderen, kunt u erachter komen welke functies van uw pagina wel en niet werken. U kunt vervolgens elk aspect van uw pagina naar wens aanpassen.

Investeren in betaalde content op LinkedIn

Mogelijkheden voor betaalde inhoud van LinkedIn zijn gevarieerd en nuttig. Ze omvatten gesponsorde inhoud, gesponsorde berichten, tekstadvertenties en dynamische advertenties. Laten we ze eens doornemen.

1. Gesponsorde inhoud

Betaal om een ​​deel van uw geplaatste inhoud te promoten om uw bereik te vergroten. Het wordt weergegeven als “gepromote” inhoud op de startpagina van LinkedIn-gebruikers die door uw merk worden getarget. Gesponsorde inhoud kan alleen tekst zijn, een afbeelding, video of carrousel bevatten, of een evenement zijn.

2. Gesponsorde berichten

Terwijl gesponsorde inhoud in de nieuwsfeed wordt weergegeven, worden gesponsorde berichten rechtstreeks in de inbox van de LinkedIn-gebruiker afgeleverd. Met deze functie kunt u individuele consumenten targeten met een gepersonaliseerde boodschap.

Dit lijkt een slam dunk van een kans, toch? Maar interessant, volgens LinkedIn, terwijl 89% van de consumenten zeggen dat ze berichten met bedrijven willen gebruiken, gebruikt slechts 48% van de bedrijven deze tactiek om met hun publiek in contact te komen.

De meeste consumenten zeggen dat ze willen dat bedrijven messaging gebruiken, maar minder dan de helft van de merken doet het, zegt Aleksandra Iakovleva van @VistaCreate via @CMIContent. Klik om te tweeten

3. Tekstadvertenties

Als u naar uw LinkedIn-startpagina gaat, ziet u in de rechterbovenhoek een klein vakje met de titel “Gepromoveerd” met drie kleine advertenties. Elk heeft een kop boven minder dan twee regels tekst.

Deze LinkedIn-tekstadvertenties zijn kort en pittig. U kunt een doelgroep targeten met behulp van brede factoren, zoals locatie tot gedetailleerde criteria zoals functietitels.

Voor wat meer informatie over tekstadvertenties, ga naar deze bron van LinkedIn.

4. Dynamische advertenties

Dynamische advertenties zijn een geweldige bron. In wezen is elke advertentie afgestemd op de kijker op basis van hun LinkedIn-profielgegevens – profielfoto’s, bedrijfsnamen, functietitels, enz.

Dynamische advertenties combineren een groot bereik perfect met op maat gemaakte individuele advertenties. Dat is een win-win in mijn boek.

HANDPICKED GERELATEERDE CONTENT: Hoe u betaalde contentpromotie kunt laten renderen voor uw contentmarketing

Inspiratie vinden

Laten we eens kijken hoe sommige merken LinkedIn op strategische en effectieve manieren gebruiken.

1. Plaats inhoud die resoneert

U moet ervoor zorgen dat uw geplaatste inhoud vol zit met waarde. Vertel verhalen, laat zien hoe uw bedrijf kan helpen, geef uw mening over een branche-onderwerp en leg de statistieken uit die u hebt genoteerd. Kortom, maak content die je publiek wil lezen.

Dit bericht van zuivelvrije melkleverancier Oatly richt zich op zijn Europese publiek en legt uit hoe melk op basis van koe schoolkinderen beïnvloedt, deels vanwege hun uitstoot van kooldioxide. Het schetst de bereidheid van de Europese Commissie om te horen over plantaardige alternatieven. De oproep tot actie bevat een link naar een petitie, een link voor meer informatie en een link naar de bronnen die in het bericht worden genoemd.

Dit bericht bevat ook zowel tekst als video en schetst duidelijk de positie van het merk.

HANDGEKOZEN GERELATEERDE INHOUD: 10 tips om boeiende inhoudsvoorbeelden voor sociale media te schrijven

2. Gebruik een authentieke stem

Mensen kopen bij bedrijven die ze vertrouwen. Zorg ervoor dat uw berichten zijn gemaakt met het opbouwen van vertrouwen in gedachten.

Door uw bedrijf een authentieke stem te geven, zal uw bedrijf overkomen als een echte levende en ademende organisatie met gevoel voor menselijkheid in plaats van een koud, hard en saai bedrijf.

Innocent Drinks, een Britse smoothiemaker, laat zijn persoonlijkheid komt naar voren in deze LinkedIn-post over het Beacon Project. Hier is de openingsparagraaf:

Vorige week was het Wereld Bijen Dag. We konden het ook niet waarmaken. Sorry. We weten dat we er waarschijnlijk vorige week op de eigenlijke dag over hadden moeten posten, maar we zijn gewoon zulke bezige bijen geweest. Daar heb je geen spijt van, het is een kurkentrekker. Met dat in gedachten wilden we opwindend nieuws over het Beacon-project delen. Het is onze driejarige campagne om te testen hoe verschillende manieren van landbouw wilde bestuivers kunnen bevorderen en de fruitbomen nog vruchtbaarder en veerkrachtiger kunnen maken tegen klimaatverandering.

Dat zijn veel bij-gerelateerde woordspelingen, wat aangeeft dat de stem van Innocent Drinks vol humor is en gedurfd en expressief is.

3. Gebruik hashtags op de juiste manier

Hashtags zijn nog steeds een krachtig hulpmiddel op LinkedIn. Ze kunnen worden gebruikt om uw berichten wat meer nadruk te geven, maar ze zijn ook een belangrijk hulpmiddel om nieuwe doelgroepen te bereiken en uw vindbaarheid te verbeteren.

Maar hashtags moeten spaarzaam en specifiek worden gebruikt. Het is het beste om hashtags tot minder dan vijf in de hoofdtekst of onderaan de post te houden.

In deze post van L’Oréal over leefbaar loon, neemt het bedrijf voor persoonlijke verzorging twee relevante hashtags op in de tekst: #LivingWage en #HumanRights. Iedereen die de hashtag invoert, zal hoogstwaarschijnlijk de post van L’Oréal vinden. Dat kan hun naamsbekendheid vergroten en laten zien als een bedrijf dat om gevoelige kwesties geeft.

4. Maak het multimediaal

Wanneer u een bericht maakt, kunt u gewoon tekst schrijven. Maar waarom de kans verspillen om de media te mixen? Je kunt foto’s en video’s toevoegen, een evenement delen of zelfs met je publiek communiceren via peilingen.

Door media in uw LinkedIn-berichten te gebruiken, kunt u uw inhoud onder de aandacht brengen. Volgens LinkedIn kunnen berichten die een afbeelding bevatten zelfs resulteren in maximaal 98% meer reacties. Je zou dus de betrokkenheid kunnen verminderen door simpelweg geen visueel element in je bericht op te nemen.

Pak aan bericht van het in het VK gevestigde plantaardig voedingsbedrijf THIS. Het knapperige koude bier naast het dieprode van de burger springt meteen in het oog (en je maag). In combinatie met de hand die uit het bier steekt om de “I” in “THIS” te maken, heb je jezelf een absolute winnaar van een afbeelding met weinig verklarende tekst.

MET DE HAND GEKOZEN GERELATEERDE INHOUD:

Nog een LinkedIn-succesingrediënt

U heeft uw pagina geoptimaliseerd en best practices gevolgd bij het maken van de inhoud. Maar er is één belangrijke factor waarmee u rekening moet houden: hoe vaak moet u die hoogwaardige, relevante en geoptimaliseerde inhoud publiceren.

LinkedIn heeft een van de langste levensduur van de inhoud van alle sociale-mediaplatforms, waarbij elke post naar verwachting ongeveer 24 uur – dat is 18 uur langer dan Facebook.

Dus in plaats van je te concentreren op het constant plaatsen van inhoud, concentreer je op het plaatsen van inhoud consequent. Kies een schema dat voor jou werkt en houd je eraan.

Hiermee kan uw publiek erop vertrouwen dat uw inhoud doorkomt zonder constant te worden gebombardeerd. En zoals u weet, is dat vertrouwen van uw publiek het beste en meest verstrekkende resultaat van uw LinkedIn-inhoud.

MET DE HAND GEKOZEN GERELATEERDE INHOUD:

Register om Content Marketing World bij te wonen in Cleveland, Ohio. Gebruik de code BLOG100 om $ 100 te besparen.

Omslagafbeelding door Joseph Kalinowski/Content Marketing Institute