&#13
Hoe u uw persoonlijke en zakelijke kredietscores kunt verbeteren&#13

Een goede kredietscore kan het verschil maken. Lagere rentetarieven. Betere aanbiedingen. Grotere kans op goedkeuring.

En dit geldt vooral als u een bedrijfseigenaar bent.

Twee scores spelen een rol wanneer u zakelijk krediet aanvraagt: uw persoonlijke kredietscore en uw bedrijfsscore. Dit is wat erin gaat, as well as enkele strategies om ze een boost te geven.

Waarom uw persoonlijke en zakelijke kredietscores belangrijk zijn

Persoonlijke kredietscore

Uw persoonlijke credit score rating kan kredietverstrekkers laten zien hoe u schulden en aflossing in uw eigen leven beheert. Dit is vooral belangrijk als uw bedrijf nieuw is en geen gevestigde zakelijke kredietgeschiedenis heeft.

Een goede persoonlijke kredietscore kan u helpen de financiering van uw bedrijf veilig te stellen. Online kredietverstrekkers hebben mogelijk meer flexibele vereisten. Vaak kunnen ze uw financiële leven als een geheel beschouwen, in plaats van alleen de cijfers.

Zakelijke kredietscore

Met een goed zakelijk krediet heeft u een grotere kans om de benodigde financiering rond te krijgen. Financiering die u kan helpen de cashflow te beheren, uw bedrijf te laten groeien en u voor te bereiden op noodsituaties of het benutten van kansen.

Uw zakelijke kredietscore kan helpen om de sterke punten van uw bedrijf te laten zien en een deel van de druk op uw persoonlijke rating weg te nemen. Het kan u ook helpen betere discounts van leveranciers en betere tarieven van verzekeringsmaatschappijen te krijgen.

Wat gaat er in uw kredietscore

Persoonlijke kredietscore

Uw persoonlijke (of consumenten) kredietscore wordt beïnvloed door uw persoonlijke accounts. Loan companies en banken rapporteren uw kredietgebruik en geschiedenis aan de drie consumentenkredietbureaus. De drie bureaus gebruiken dezelfde algoritmen om uw rating te berekenen, een zogenaamde FICO-score. Jij kan toegang tot uw kredietrapport elke 12 maanden gratis. Uw kredietrapport bevat meestal niet uw kredietscore, maar sommige solutions bieden deze free of charge aan.

Dit zijn de factoren die van invloed zijn op uw persoonlijke kredietscore.

  • Wat is uw terugbetalingsgeschiedenis? Het missen van betalingen, het failliet verklaren en het laten opsturen van schulden naar incasso’s zal uw rating schaden. Hoeveel ze van invloed zijn op je score kan afhangen van een aantal dingen, zoals hoe laat ze waren en hoe modern ze zijn gemist. Aan de andere kant kan op tijd en volledig betalen je rating een flinke raise geven.
  • Hoeveel schulden heeft u al? Het bedrag aan schulden dat u al draagt, is ook een grote element. Als uw creditcard bijvoorbeeld bijna het most heeft bereikt, kan uw score een klap krijgen. De algemene vuistregel is om te proberen uw kredietgebruiksgraad onder de 30% te houden en uw totale schuld-inkomensratio onder 36%.
  • Hoe lang heb je krediet gebruikt? Dit fulfill de gemiddelde leeftijd van uw kredietrekeningen — van uw oudste tot uw nieuwste rekeningen. Het kan aantonen dat u goede ervaring heeft fulfilled het gebruik van krediet.
  • Wat voor krediet gebruikt u? Als u een goede kredietmix heeft, kunt u aantonen dat u verschillende soorten kredietverlening kunt beheren. Dit omvat hypotheken, creditcards en autoleningen.
  • Heeft u onlangs een nieuw krediet aangevraagd? Hierop staat hoe vaak u krediet aanvraagt. Rondkijken voor tarieven is normaal en er wordt rekening mee gehouden wanneer dit wordt gemeten, maar te veel aanvragen voor krediet kan uw rating beïnvloeden.

Bedrijf

Uw zakelijke kredietscore werkt op dezelfde manier als uw persoonlijke kredietscore, maar er zijn een paar verschillen. Er zijn drie grote zakelijke kredietbureaus waar u kunt betalen om toegang te krijgen tot uw zakelijke kredietscore.

Deze bureaus gebruiken niet altijd hetzelfde algoritme om uw rating te meten, en uw zakelijke kredietrapport bevat meer fouten – dus het is vooral belangrijk om te controleren.

Een ding om op te merken is dat iedereen toegang heeft tot uw zakelijke kredietscore als ze ervoor betalen. Dit kan verkopers, investeerders, kredietverstrekkers en verzekeringsmaatschappijen helpen beslissen hoe zij zaken achieved u willen doen.

Uw zakelijke kredietscore kan variëren van tot 100, waarbij alles boven de 80 een goede rating is. Alleen accounts onder de naam van uw bedrijf hebben invloed en volgen above het algemeen dezelfde regels als uw persoonlijke rating: betaal op tijd, houd uw bezettingsgraad laag en overdrijf niet.

Hoe u uw zakelijke en persoonlijke kredietscores kunt verbeteren

Je rating opbouwen zal niet van de ene op de andere dag gebeuren, maar er zijn een paar dingen die je kunt doen om jezelf in de beste positie te brengen voor een improve.

Zorg ervoor dat u leent van kredietverstrekkers die rapporteren aan de kredietbureaus. Of het nu gaat om persoonlijke of zakelijke leningen, u krijgt geen punten voor goed gedrag als uw geldschieter zich niet meldt bij de kredietbureaus.

Automatische betalingen instellen. Soms wordt het leven druk en vergeten we in te loggen en te betalen. Zorg ervoor dat u nooit een rekening mist door automatisch betalen in te stellen.

Verlaag uw bezettingsgraad. Het aflossen van schulden verlaagt uw bezettingsgraad en kan uw rating een strengthen geven.

Zoek en herstel eventuele fouten in uw kredietrapport. Krijg toegang tot uw kredietrapporten en zorg ervoor dat alle informatie right is. Als u een fout vindt, neem dan get in touch with op achieved de bureaus om deze te betwisten.

Doorway uw betalingen op tijd te doen, uw bezettingsgraad redelijk te houden en niet te veel krediet aan te vragen, neemt u de juiste stappen om uzelf voor te bereiden op een improve. Het kost meestal tijd, maar u hoeft niet te wachten op een ideal krediet om financiering aan te vragen. U kunt on line leningen en kredietlijnen vinden van kredietverstrekkers die minder strenge eisen stellen. Als ze rapporteren aan de kredietbureaus, kan het zelfs helpen om uw score op te bouwen.

Baylee Alerding

Baylee Alerding is een copywriter gespecialiseerd in financiën. Voordat ze in 2022 bij Enova kwam, werkte ze voor een financieel planningsbureau in Noord-Virginia, waar ze regelmatig artikelen schreef around financiële geletterdheid, persoonlijke financiën en andere monetaire traits. Ze studeerde af aan de Virginia Commonwealth University fulfilled een bachelor in communicatie. Ze is een fervent lezer en houdt van reizen en avontuur.

Leave a Reply