Hoe u het juiste sociale imago voor franchisenemers kunt vindenEen van de grootste voordelen van het kopen van een franchise is dat wanneer u dit doet, u zaken gaat doen voor jezelf maar niet door jezelf. Een franchisebedrijf heeft al:

 • Regionale of nationale naamsbekendheid.
 • Een solide businessplan dat de tand des tijds heeft doorstaan.
 • Beproefde systemen voor operaties, klantenservice, enz.

Als deze dingen op hun plaats zijn, is het vaak gemakkelijker om financiering te krijgen en zal het slagingspercentage hoger zijn dan het helemaal opnieuw beginnen van een bedrijf.

Om echter succesvol te zijn als eigenaar van een franchisebedrijf, moet u het juiste franchisebedrijf voor u vinden: uw persoonlijkheid, ervaring en doelen. Dit artikel zal u helpen om dat te doen.

Hoe u het juiste franchisebedrijf vindt in 3 stappen

Volg deze stappen om het juiste franchisebedrijf te vinden: zelfevaluatie, onderzoek en interview met de franchisegever. Dit is wat elk van deze stappen inhoudt.

Stap 1: Zelfevaluatie

Hoe u de juiste zelfevaluatie van uw franchisebedrijf kunt vinden

Om het juiste franchisebedrijf te vinden, is de eerste stap een serieuze zoektocht naar de ziel. Als je eerlijk bent, kun je de perfecte match vinden die zal leiden tot winst en persoonlijke voldoening. Hier zijn enkele vragen die u uzelf kunt stellen:

 • Wat zijn je sterke en zwakke punten? Denk goed na en schrijf je antwoorden op. Nadat je jezelf hebt geëvalueerd, vraag je drie van je naaste familie of vrienden om ook hun mening te geven over je sterke en zwakke punten. Komen hun antwoorden overeen met die van jou? Is er iets dat ze zeiden dat je verraste?
 • Waar heb je ervaring? Franchisebedrijven zijn onder meer restaurants, winkels, hotels, schoonmaakdiensten, fitnesscentra en meer. Het is het beste om een ​​branche te kiezen waarin je eerdere ervaring hebt.
 • Hoe zijn uw zakelijke vaardigheden? Hoe staat u voor de belangrijkste onderdelen van het bedrijfsleven, waaronder verkoop, marketing, operations, technologie, financiën, klantenservice en human resources? Waar blink je in uit en waar heb je extra hulp/training nodig?
 • Kunt u zich aan de regels houden? Eigenaren van franchisebedrijven moeten de structuur, richtlijnen en het bedrijfssysteem van de franchise volgen. Terwijl u nadenkt over het vinden van het juiste franchisebedrijf, is het ook belangrijk om te overwegen of een franchisebedrijf goed bij uw persoonlijkheid past of dat u beter af bent met het starten van uw eigen bedrijf.
 • Hoeveel geld kunt u investeren? Door uw budget te beoordelen, krijgt u een realistisch beeld van welke franchisemogelijkheden mogelijk zijn. De voorafbetalingen van franchises kunnen variëren van minder dan $ 10.000 tot meer dan $ 1 miljoen. U wilt rekening houden met het geld dat u moet betalen om de franchise in gebruik te nemen en het extra geld dat u nodig heeft om het bedrijf te runnen (en van te leven) terwijl u het bedrijf van de grond krijgt.
 • Waarom wil je een franchise kopen? Sommige mensen willen dat het franchisebedrijf hun primaire bron van inkomsten is. Anderen willen een franchise kopen als bijzaak of hobby. Waarom wil je een franchise kopen? Wat zijn je korte en lange termijn doelen?
 • Hoe betrokken wil je zijn? Een andere overweging is hoeveel u in het bedrijf wilt steken in termen van tijdsbesteding. Wil je direct betrokken zijn bij de dagelijkse bedrijfsvoering? Welke uren wil je werken? Als u deze vragen eerlijk beantwoordt, kunt u franchises selecteren die bij uw levensstijl passen.

Stap 2: Onderzoek

Hoe u de juiste franchise voor bedrijfsonderzoek kunt vinden

De bovenstaande zelfevaluatievragen kunnen u helpen meer te weten te komen over uzelf en wat voor soort franchisemogelijkheden een goede match zijn. De volgende stap bij het vinden van het juiste franchisebedrijf is het onderzoeken van de opties die voor u beschikbaar zijn. Hier zijn enkele manieren om uw onderzoek te benaderen.

 • IFA-database: De International Franchise Association heeft een geweldige database met franchisemogelijkheden om uit te checken hier. U kunt franchises sorteren op branche (voeding & restaurants, seniorenzorg & gezondheidszorg, schoonmaak & onderhoud, enz.). U kunt de keuzes ook verfijnen op locatie en hoeveel u kunt investeren.
 • Franchise 500-ranglijst: U kunt ook door franchisemogelijkheden bladeren op Entrepreneur’s Franchise 500-ranglijst. Blader door de lijst of zoek op naam of categorie en klik om meer te weten te komen over het bedrijfsprofiel, de initiële investering en andere details.
 • Krijg hulp: Als je een veteraan bent of lid bent van een minderheidsgroep, kun je hulp krijgen bij het selecteren van een franchise via VetFran en DiversiteitFranrespectievelijk.
 • Evenementen bijwonen: Er zijn veel franchisegerelateerde evenementen om meer te weten te komen over uw kansen. De International Franchise Association heeft een jaarlijkse conventieen de Franchise Expo heeft evenementen in grote steden in het hele land, waaronder New York, Atlanta, Chicago, Houston, San Francisco en meer.

Hoe u de juiste afbeelding voor franchisemarktonderzoek vindt

 • Marktonderzoek: Terwijl u alle mogelijkheden begint te beperken tot een handvol veelbelovende opties, is het tijd om marktonderzoek te doen om te zien of de markt veelbelovend is voor uw geselecteerde franchises.
 • Interviews met franchisenemers: Als u een shortlist van mogelijke franchises heeft, kunt u ook overwegen om contact op te nemen met franchisenemers in dat franchisesysteem en een tijd af te spreken om hen te ontmoeten en hen te vragen naar hun ervaring.
 • Ontdekkingsdagen: Een ontdekkingsdag is een speciaal evenement dat een franchiseorganisatie organiseert om potentiële franchisenemers binnen te halen en hen meer te vertellen over de franchisemogelijkheid. Het kan een geweldige manier zijn om meer te weten te komen over de franchise en uw opties te vergelijken. Voor meer informatie over het voorbereiden van een ontdekkingsdag, bekijk dit artikel van Franchise Business Review.
 • Franchise openbaarmakingsdocument: Het Franchise Disclosure Document (FDD) geeft meer informatie over de franchisegever, het franchisesysteem en de vereisten van de franchisenemer. De FDD is vereist en omvat: 23 specifieke items, inclusief vergoedingen, financiering, training, verplichtingen en meer. Bekijk het zorgvuldig en vraag hulp aan een ervaren advocaat om de FDD te evalueren voordat u een beslissing neemt.

Stap 3: Interviewen met de franchisegever

Hoe u de juiste franchisenemer vindt, interview de franchisegeverafbeelding

Je hebt jezelf geëvalueerd en zorgvuldig onderzocht om het te beperken tot een paar specifieke franchisemogelijkheden. De laatste stap bij het vinden van het juiste franchisebedrijf is om de franchisegever te interviewen om antwoorden te krijgen op eventuele slepende vragen die u heeft. Hier zijn enkele vragen die u misschien wilt stellen.

 • Wat zijn uw criteria voor het kiezen van een franchisenemer? Franchisegevers hebben meestal een lijst met kwalificaties om franchisenemers te selecteren die goed bij hun merk passen. Zoek uit wat belangrijk is voor de franchisegever en bepaal of u in aanmerking komt.
 • Wat onderscheidt uw franchise van de concurrenten? Het is heel verhelderend om te horen hoe de franchisegever de unieke verkoopargumenten van het merk en de voordelen ervan ten opzichte van de concurrentie bekijkt.
 • Hoe ondersteun je je franchisenemers? Ontdek wat de initiële training inhoudt en welke voortdurende ondersteuning de franchisegever biedt om franchisenemers te helpen leren en groeien.
 • Wat zijn uw verwachtingen van franchisenemers? Van betalingen tot operaties, het is belangrijk om te begrijpen wat er van u wordt vereist als u een franchisebedrijf koopt.
 • Hoeveel liquide kapitaal heb ik nodig totdat de franchise break-even is? Franchisegevers kunnen inzicht geven in de gemiddelde hoeveelheid tijd die hun franchisegevers nodig hebben om de kosten te dekken voordat het bedrijf winst gaat maken.

Naast deze vragen kunt u ook vragen stellen over de geschiedenis van de franchise, duidelijkheid krijgen over de initiële investering en lopende kosten, en meer te weten komen over het slagingspercentage en het inkomstenpotentieel.

Hoe u het juiste franchisebedrijf kunt vinden?

De vraag hoe u het juiste franchisebedrijf kunt vinden, wordt beantwoord in een eenvoudig proces van 3 stappen, maar het is iets dat u niet moet overhaasten. Elke stap heeft veel componenten en moet grondig worden geëvalueerd om de perfecte pasvorm te vinden. Wanneer u het juiste franchisebedrijf vindt, zal al het andere soepeler verlopen. Veel succes op je reis!