B2B-content invloedrijker maken woman at laptop image

Als het gaat om het creëren van effectieve B2B-marketingcontent, zijn deze drie eigenschappen misschien wel de meest essentiële: geloofwaardig, authentiek en invloedrijk.

  • Geloofwaardig: Positioneert de inhoud de auteur of het merk als een deskundige en gezaghebbende qualified in hun ruimte? Genoeg zodat het helpt bij het rechtvaardigen van een beslissing om in hun oplossingen te investeren?
  • Authentiek: Is de inhoud een afspiegeling van waar die persoon of dat merk echt over gaat? Wekt het vertrouwen doorway waarheid en transparantie?
  • Invloedrijk: Verschuift de inhoud de percepties en drijft de lezer of kijker tot een soort actie?

Deze drie kwaliteiten, in een notendop, onderscheiden marketinginhoud van gewone ‘inhoud’. Wanneer ze alle drie worden gerealiseerd in de harten en geesten van uw publiek, zal een stukje inhoud bijna gegarandeerd zijn doelstellingen bereiken – op voorwaarde dat u het juiste promotieplan heeft.

Ik heb in het verleden op deze blog site geschreven over manieren om geloofwaardigheid te creëren, valkuilen in authenticiteit te vermijden en invloed te versterken door middel van co-creatie. De mogelijkheden eindigen daar nauwelijks en de finest methods zijn voor altijd in ontwikkeling.

Daarom was ik zo opgewonden om in het nieuwe te duiken 2022 B2B Influencer Internet marketing Onderzoeksrapport. Het staat vol met actuele gegevens, inzichten en begeleiding van topstemmen in de branche. De profielen, interviews en onderzoeksresultaten kunnen een kader vormen voor het ontwikkelen van betrouwbaar geloofwaardige, authentieke en vooral invloedrijke inhoud in de huidige B2B-marketingomgeving.

Hier zijn drie grote dingen die ik heb weggenomen:

1 — Geloofwaardigheid komt satisfied verbinding

Er zijn veel “bewijspunten” voor geloofwaardigheid die door verschillende mensen verschillend worden gewogen. Een thema dat in het rapport naar voren kwam, was dat, in termen van de effectiviteit van influencers, verbinding achieved het publiek is een cruciale drijfveer.

In haar profielinterview Ann Handleychief content officer bij MarketingProfs, noemde deze topkwaliteiten van een geweldige influencer:

  • Heb een verstandhouding satisfied een publiek
  • Wees aardig. (Luister je naar aanbevelingen van mensen die je niet magazine? Ik niet.)

En ja hoor, Ann belichaamt deze eigenschappen zelf als een beïnvloeder doorway een gedurfde, gedenkwaardige persoonlijkheid en de wetende manier waarop ze communiceert achieved collega-schrijvers en contentmarketeers. Ze brengt dat gevoel over van ‘praten met’, niet ‘praten tegen’.

Ann zei ook dat ze als influencer door dezelfde lens naar potentiële merkpartners kijkt. Haar topprioriteiten, na het gebruik en/of respect voor het product or service van het bedrijf, zijn ‘Gevoel voelen achieved het merk en achieved de mensen achter het merk’ en ‘Het gevoel hebben dat we de wereld op een vergelijkbare manier zien. (Niet exact, misschien. Maar vergelijkbaar.)”

Dit zijn verstandige vragen om jezelf te stellen bij het bedenken van B2B-content material en het opbouwen van geloofwaardigheid. Hoe kun je een gevoel van verstandhouding ontwikkelen en dat gevoel geven dat je een vergelijkbaar wereldbeeld deelt met de mensen die je wilt betrekken?

Uit ons onderzoek bleek dat de drie influencer-kwaliteiten die door respondenten als het meest essentieel worden beschouwd, zijn:

  • Relevantie van het publiek (98%)
  • Het publiek ziet ze als betrouwbaar (87%)
  • Vakinhoudelijke know-how (78%)

Voor relevantie en vertrouwen is het veelzeggend om vakinhoudelijke experience te overtreffen. Het draait allemaal om verbinding.

“Het #B2BIMReport van @TopRank ontdekte dat relevantie en vertrouwen zwaarder wegen dan abilities in termen van essentiële influencer-kwaliteiten. Het draait allemaal om verbinding. #B2BIInfluencerMarketing.” — Nick Nelson @NickNelsonMN Klik om te tweeten

2 — Authenticiteit wordt verdiend doorway actualiteit

“Werkelijkheid” wordt gedefinieerd als “werkelijke bestaan, meestal in tegenstelling tot wat bedoeld, verwacht of geloofd was.” Het is de beste manier om de functie van authentieke inhoud te beschrijven: het vertrouwen opbouwen dat uw feitelijk merk overeenkomt met de intenties, verwachtingen of overtuigingen die het naar voren brengt.

Dit helpt bij uitbreiding mensen het vertrouwen te krijgen dat uw daadwerkelijke solution of dienst kan waarmaken wat het belooft.

Er zijn verschillende betrouwbare methoden om een ​​authentiek tintje aan inhoud toe te voegen. Het begint achieved het innemen van een duidelijk standpunt en het uiten van een duidelijk standpunt. De inhoud moet een hebben feitelijk doel.

Een andere belangrijke element is het naar voren brengen van echte stemmen, gezichten en persoonlijkheden. Kopers vertrouwen merken niet for every se – ze vertrouwen de feitelijk mensen geassocieerd satisfied merken. Het is een proxy-impact. Verhoog die mensen om het te vergroten.

Bijna tweederde van de respondenten (65%) in het B2B Influencer Promoting Analysis Report zei bijvoorbeeld dat interne leidinggevenden effectief zijn geweest in het vergroten van de invloed van hun merken.

Het rapport bracht ook een mogelijk gebied van onbenutte kansen aan het licht. Hoewel interne leidinggevenden het op één na meest voorkomende kind B2B-beïnvloeder waren, na branche-industry experts/analisten, ontdekten we dat slechts 42% van de merken werknemers op deze manier voorstelt, en slechts 12% presenteren hun vooruitzichten.

Rapporteer afbeelding A

Als u wilt dat huidige en toekomstige prospective buyers in uw publiek zichzelf in de inhoud zien, waarom zou u dan niet anderen laten zien die zich in exact dezelfde positie bevinden? En als u wilt dat deze prospective customers zien wat uw merk is eigenlijk around, waarom niet de mensen die het bevatten?

“Het #B2BIMReport onthult een belangrijke kans voor het opbouwen van authenticiteit, waarbij slechts 42% van de merken werknemers positioneert als beïnvloeders. #B2BContentMarketing.” — Nick Nelson @NickNelsonMN Klik om te tweeten

3 — Invloed wordt ontgrendeld doorway initiatief

Heb je de kracht en de neiging om iets te doen of de leiding te nemen voordat anderen dat doen? Dat is initiatief, en dat is wat marketeers altijd zouden moeten nastreven met B2B-information.

Merken moeten leunen op het tweede deel van de uitdrukking ‘thought leadership’ door een adaptief, proactief, toekomstgericht entrance te presenteren. De verhalen die we vertellen fulfilled onze inhoud en de mensen waarmee we samenwerken om ze te vertellen, kunnen in dit opzicht buitengewoon krachtig zijn.

“Ik geloof dat storytelling aan belang zal winnen in B2B-advertising, aangezien merken op nieuwe en andere manieren speak to willen maken achieved hun publiek”, deelde de oprichter van Unconventional Ventures mee. Theodora Lau in het B2B Influencer Marketing-rapport. “En we hebben een unieke kans om de verhalen vorm te geven doorway een lens van een gedeeld doel en een visie op de toekomst.”

Kopers hebben een breed scala aan verschillende prioriteiten, maar ze willen allemaal samenwerken achieved bedrijven die een stap voor zijn, klaar om hen te helpen de nieuwe uitdagingen van hun branche het hoofd te bieden. B2B contentmarketing kan deze zaak waarmaken, mits goed uitgevoerd.

Het is een van de redenen waarom co-creatie fulfilled gevestigde en erkende influencers aan populariteit blijft winnen: deze mensen hebben een vinger aan de pols van hun respectievelijke niches. De influence van deze partnerschappen wordt bewezen door voorbeeld na voorbeeld dat in het rapport wordt gedeeld.

Wanneer uw B2B-inhoud verbindt satisfied zijn doelgroep, brengt above wat uw merk is eigenlijk over, en demonstreert de initiatief van een leider die klaar is voor wat de toekomst biedt … je hebt het recept voor geloofwaardige, authentieke en invloedrijke inhoud.

Download 2022 State of B2B Influencer Marketing Report