handig: Dalal Street Week vooruit: focus verleggen naar indexaandelen

Na bijna 10 weken onder de dalende trendlijnpatroonweerstand te hebben doorgebracht en steun op belangrijke niveaus te hebben gekregen, heeft de Nifty eindelijk geprobeerd boven dit significante weerstandspatroon te breken. In de korte handelsweek die werd onderbroken doorway een vakantie, bleef de markt stijgen, terwijl ze het hoofd boven de cruciale steun hielden.

De volumes bleven de hele week lager door slechts drie volledige handelssessies. Het handelsbereik bleef gedurende deze dagen ook more compact dan normaal. De index zag zichzelf gedurende deze dagen bewegen in een bereik van 201,90 punten. De headline-index eindigde uiteindelijk met een nettowinst van 210,50 punten (+1,20%) op wekelijkse foundation.

EdelsteenET BIJDRAGERS

Als we de technische structuur van de wereldwijde markten opnieuw bekijken, werd zwaar gewogen op de bullish divergentie van de leidende indicatoren die te zien waren op de wereldwijde indexen vooral Dow, Nasdaq en S&P500. Guys zag dat als de wereldmarkt een potentiële bodem voor zichzelf vormt, we een sterkere terugval op de Indiase markt zouden zien, aangezien we relatief sterker zijn dan de Amerikaanse markt.

Satisfied dingen die volgens de verwachte lijnen verlopen, is er een grotere kans dat Nifty zijn opwaartse beweging uitbreidt en naar 18000 niveaus en hoger gaat.

Gezien de sterke opzet van de wereldhandel, zal Nifty waarschijnlijk een sterkere commence van de handelsweek meemaken. De niveaus van 18000 en 18385 kunnen fungeren als potentiële weerstandspunten de ondersteuningen zullen waarschijnlijk binnenkomen op 17600 en 17450 niveaus. Het handelsbereik zal de komende dagen waarschijnlijk opnieuw breder worden.

De wekelijkse RSI is 58,59 het blijft neutraal zonder enige afwijking ten opzichte van de prijs te vertonen. De wekelijkse MACD is bullish en blijft boven de signaallijn. Het histogram dat sterk vernauwde, wordt weer breder dit duidt op een terugkeer van het momentum in de opwaartse beweging die de markten recentelijk hebben gezien.

De patroonanalyse toont weer een nieuwe poging van de Nifty om boven de aanzienlijk belangrijke patroonweerstand van een dalende trendlijn te breken. Deze trendlijn begint vanaf de levenslange hoge niveaus van 18600 en voegt zich bij de daaropvolgende lagere toppen.

Al achieved al heeft de S&P500 niet alleen de MA van 200 weken gerespecteerd en herstelde hij zich terwijl hij zijn bodem op zijn plaats zette, maar hij heeft ook een solide foundation gelegd voor de voortzetting van de stijgende beweging op de binnenlandse markten.

Maandag kent waarschijnlijk een sterk get started van de 7 days het zou van cruciaal belang zijn om de Nifty voorbij 18000 niveaus te zien bewegen en daarboven te blijven.

Het wordt aanbevolen om u nu te concentreren op de indexaandelen. Big-caps zullen waarschijnlijk ook relatief beter gaan presteren dan het bredere universum. Voor de komende 7 days wordt een positieve vooruitzichten geadviseerd.

In onze blik op Relative Rotation Graphs® hebben we verschillende sectoren vergeleken met CNX500 (NIFTY 500 Index), die meer dan 95% van de totally free float-marktkapitalisatie van alle beursgenoteerde aandelen vertegenwoordigt.

Edelsteen01ET BIJDRAGERS

MarktET BIJDRAGERS

De analyse van relatieve rotatiegrafieken (RRG) laat zien dat Nifty Lender, PSU Bank en Steel Indexes zich binnen het leidende kwadrant bevinden ze zullen waarschijnlijk relatief beter presteren dan de bredere markten. De Nifty MIDCAP-index bevindt zich ook binnen de leidende positie, maar gentlemen ziet dat hij zijn relatieve momentum sterk verliest en in de richting van het verzwakkende kwadrant gaat.

De Nifty Economic Expert services Index is binnen het verzwakkende kwadrant gerold. De consumptie-, FMCG- en vehicle-indexen bevinden zich ook in het verzwakkingskwadrant. De Nifty Realty- en de Energy-indexen zien we wegkwijnen in het achterblijvende kwadrant.

De Nifty Infrastructure Index is binnen het verbeterende kwadrant gerold. Daarnaast bevinden de IT, Commodities, Media, Pharma en de PSE-index zich ook in het verbeterende kwadrant, samen fulfilled de Nifty Services Sector Index, die zijn relatieve momentum ten opzichte van de bredere markten ziet opgeven.

Belangrijke opmerking: RRGTM-grafieken tonen de relatieve sterkte en het momentum voor een groep aandelen. In de bovenstaande grafiek tonen ze relatieve prestaties 10 opzichte van de NIFTY500-index (Broader Marketplaces) en mogen ze niet rechtstreeks worden gebruikt als koop- of verkoopsignalen.

Milan Vaishnav, CMT, MSTA, is een technisch adviesanalist en oprichter van EquityResearch.asia en ChartWizard.ae en is gevestigd in Vadodara. Hij is te bereiken op [email protected]

Leave a Reply