Google aangekondigd het zal beginnen fulfilled het testen van nieuwe AR, augmented truth, ervaringen in het publiek fulfilled een beperkt aantal Googlers en vertrouwde testers. Deze omvatten displays in de lens, microfoons en camera’s, die Google volgende maand in de echte wereld gaat testen.

Google legde uit dat deze “kunnen worden gebruikt om ervaringen mogelijk te maken, zoals het vertalen van het menu voor je of het tonen van een routebeschrijving naar een nabijgelegen coffeeshop.” Het toevoegen van use-situations omvat navigatie, vertaling, transcriptie en visueel zoeken.

Google heeft een helpdocument dat gaat wat meer in depth op deze apparaten. Het zegt dat Google “nieuwe ervaringen examination, zoals vertaling, transcriptie en navigatie op AR-prototypes.” De “onderzoeksprototypes zien eruit als een normale bril, hebben een display screen in de lens en hebben audio- en visuele sensoren, zoals een microfoon en camera.”

Dus “normale bril” is een geval, misschien zoals de Fb-bril, ik hoop dat het niet zoals de oude Google Glass is.

Google voegde toe dat het “verschillende use-situations zal onderzoeken die gebruikmaken van audio-sensing, zoals spraaktranscriptie en -vertaling, en visuele sensing, die beeldgegevens gebruikt voor use-scenarios zoals het vertalen van tekst of positionering tijdens navigatie.” Google voegde toe: “we zullen ervaringen testen die navigatie, vertaling, transcriptie en visueel zoeken omvatten.”

Vind je dit niet leuk? Google zei dat een LED-indicator gaat branden als beeldgegevens worden opgeslagen voor analyse en foutopsporing. Als een omstander dat wenst, kunnen ze de tester vragen de afbeeldingsgegevens te verwijderen en worden deze uit alle logs verwijderd.

Nu moet ik eraan werken om er een te krijgen. 🙂

Forumdiscussie op Twitter.