Evolente gezondheid (NYSE:EVH) het in Georgia gevestigde IPG, een toonaangevend technologie- en dienstenbedrijf dat chirurgische managementoplossingen voor musculoskeletale aandoeningen levert, above te nemen van TPG Expansion voor $ 375 miljoen in contanten additionally een aanvullende voorwaardelijke vergoeding van maximaal $ 87 miljoen.

De verhuizing diversifieert de klant combine en versnelt de intrede van Evolent Wellbeing in de commerciële branche.

Volgens de offer zullen het IPG-group en -platform worden geïntegreerd in New Century Health.

De toevoeging zal naar verwachting de positie van Evolent Health and fitness als toonaangevende leverancier van op waarde gebaseerde oplossingen voor specialistische zorg versterken en haar portfolio van specialistische zorgoplossingen uitbreiden naar aandoeningen van het bewegingsapparaat.

De offer zal naar verwachting onmiddellijk bijdragen aan de aangepaste EBITDA-marges en cashflow.

Het bedrijf verwacht $ 250 miljoen van de aankoopprijs in contanten te financieren, door een combinatie van $ 25 miljoen contant geld en de opbrengst van een nieuwe $ 225 miljoen 5 Calendar year Senior Credit Facility verstrekt doorway fondsen beheerd doorway de kredietgroep van Ares Administration.

Het saldo van de vooruitbetaling zal de vorm hebben van nieuw uitgegeven gewone aandelen Evolent.

De offer wordt naar verwachting in het derde kwartaal van 2022 afgerond.

Het bedrijf herbevestigde zijn vooruitzichten voor het tweede kwartaal van 2022 en het volledige jaar 2022 vóór de overname van IPG, zoals oorspronkelijk uitgegeven op 4 mei 2022, en verwacht bijgewerkte vooruitzichten voor het hele jaar te verstrekken waarin de overname is verwerkt in het winstrapport more than het tweede kwartaal, 2022 en de conferentie. bel start out augustus.

Bij het sluiten, professional forma voor de transactie, mikt het bedrijf op een achterstand van twaalf maanden van de nettoschuld ten opzichte van de Modified EBITDA van ongeveer 2,9 keer en het bedrijf verwacht een netto hefboomwerking van minder dan 2,5 keer binnen twaalf maanden na het sluiten van de transactie.

Convention contact op 29 juni 2022 om 8:00 uur Eastern Time.