Ondernemer eerst maakte tien jaar geleden naam in zijn thuisbasis Londen, en daarbuiten, vanwege de nieuwe benadering die nodig is om in technologie te investeren: in plaats van op zoek te gaan naar interessante, opschalende startups zoals typische VC’s, steunt het oprichters en hun zeer, zeer startup-ideeën in een vroeg stadium – zo pril dat de startups soms niet echt zijn gerealiseerd wanneer EF de eerste cheque uitschrijft.

De methode en de resultaten hebben EF naar een portefeuille gekatapulteerd die nu ongeveer $ 10 miljard waard is around meer dan 500 bedrijven, en nu kondigt het zijn laatste ronde van fondsenwerving aan – $ 158 miljoen. Als atypische belegger die in sommige opzichten meer als een startup zelf wordt gerund, werft EF geld op zoals de laatste: de fondsen komen in de vorm van een Sequence C die EF zelf waardeert op ongeveer $ 560 miljoen.

De investeerders zijn vaak VC’s en engelen zelf, twee groepen die altijd op zoek zijn naar een beter signaal in het opstartgeluid en deze ronde is niet anders. Het brengt nieuwe donateurs Patrick en John Collison binnen – de broers die Stripe mede hebben opgericht – samen satisfied deelname van een aantal anderen die niet specifiek worden genoemd.

Degenen die er al in investeren is een indrukwekkende lijst, waaronder individuen als Tom Blomfield, Taavet Hinrikus, Reid Hoffman, Matt Mullenweg, Nat Friedman, Claire Hughes Johnson, Sarah Leary, Sara Clemens, Matt Robinson, Elad Gil en Lachy Groom evenals Sequoia, Andreessen Horowitz, Softbank en GV.

EF’s mede-oprichters Alice Bentinck en Matt Clifford zeiden in een job interview dat ongeveer $ 100 miljoen zal worden gebruikt om te blijven investeren in meer ondernemers en hun startups, en het zal die investeringsinspanning omzetten in een groenblijvend fonds. Voor sommige achtergronden rekent EF, in tegenstelling tot typische durfkapitaalfondsen, geen beheervergoeding van 2% bovenop de investering van degenen waarin het belegt. Er zijn, zegt Clifford, “geen verplichtingen” voor degenen die het geld van EF aannemen, “behalve als ze een bedrijf binnen EF oprichten, bijvoorbeeld als twee individuen een bedrijf opbouwen nadat ze elkaar by way of ons programma hebben gevonden, ze naar onze investeringscommissie gaan na 12-14 weken krijgen we de kans om in die startup te investeren.”

Maar hoewel je EF misschien gewoon als een ander syndicaat zou beschouwen, is het doel en het idea van zichzelf meer dan dat: de relaxation van het bedrag, ongeveer een derde van deze financiering, zal worden gebruikt om EF zelf verder te bouwen.

Hoewel EF altijd een deel van het ingezamelde geld heeft gebruikt om zijn eigen activiteiten te laten groeien, gebruikt het deze ronde om dat strategy meer dan ooit te verdubbelen.

Het heeft nu 120 medewerkers in kantoren in Londen, Toronto, Parijs, Berlijn, Bangalore en Singapore en is op zoek naar meer.

En daarnaast is het nu gericht op het bouwen van zijn eigen eigenlijke solution, software program die het Variety noemt, dat een beetje klinkt als een ERP, een beetje als een CRM, een beetje als een voorspellende organization intelligence-software, en een beetje als een Tinder voor oprichters.

EF’s crew maakt al gebruik van datawetenschap in zijn werk, en het klinkt alsof Form’s volgende iteratie de volgende stap zal zijn in het werk dat het al heeft gedaan satisfied het bouwen van tools om de database van zijn eigen portfolio te beheren (die $ 10 miljard dekt de financiering voor ongeveer 4.000 mensen, Clifford zei), om te helpen bij het sorteren en vinden van de vele kandidaten die het krijgt (17.000 tot nu toe, voegde Bentinck eraan toe), en kritisch om mensen te helpen matchen satisfied potentiële mede-oprichters.

“We hebben een portefeuillewaarde van $ 10 miljard bereikt fulfilled wat in wezen een enkel solution is voor een heel specifiek type oprichter”, zei Clifford. “EF’s vlaggenschip, Kind, werkt ongelooflijk goed voor nieuwe oprichters in de eerste zes tot zeven jaar van hun carrière die nu klaar zijn om te beginnen. Maar we weten dat dit maar een fractie is van alle grote potentiële oprichters ter wereld”, zegt Clifford. “Dus na verloop van tijd willen we de plek bereiken waar EF een products heeft waar elke ambitieuze ondernemer zijn mede-oprichter kan vinden. We zijn nog niet klaar om de particulars te delen, maar we denken dat hier een enorm groeipotentieel is.”

Een deel hiervan zal gaan more than het proberen het recept dat EF heeft gemaakt, zijn geheime saus om zo te zeggen (mijn woorden, niet die van hen), te nemen en het effectief op te kroppen.

“Intuïtie schaalt niet, en Entrepreneur Initially doet dit op schaal”, voegde Bentinck eraan toe, verwijzend naar hoe zij en Clifford onlangs samenwerkten fulfilled het facts science-workforce dat eerdere aanvragen evalueerde van de 17.000 sollicitanten die het heeft gehad. “Nu hebben we een aantal goede datapunten en kunnen we bijvoorbeeld zeggen welke conditions het meest indicatief zijn voor toekomstige financiering. We zijn op onze hoede voor het spotten van patronen in VC in het algemeen, maar we geloven in hoe je facts kunt gebruiken om gezamenlijk een betere intuïtie op te bouwen.”

Meer nadruk leggen op investeren in een zeer vroeg stadium is altijd een lastig karwei geweest, niet in de laatste plaats omdat bedrijven en oprichters hun ideeën nog niet hebben bewezen.

“VC zou moeilijk moeten zijn”, zei Clifford around de inspanningen. “Innovatie is niet eenvoudig.”

Het is een van de redenen waarom terugkerende oprichters, en degenen achieved ervaring bij succesvolle startups, above het algemeen meer aandacht krijgen: ze hebben iets meer een trackrecord dat macht beter toekomstig succes betekenen.

Maar aangezien de startup-wereld een hoge vlucht heeft genomen en het moeilijker is geworden om de meest premium financiering voor startups te krijgen die hebben zichzelf al hebben bewezen, is het interessant om te zien dat de concentration verschuift en meer investeerders kijken naar manieren om verbinding te maken met die eerdere concepten en meer groene oprichters. (Een modern interessant voorbeeld: Sequoia en de lancering van Arc, zijn eigen poging om make contact with te maken fulfilled startups en oprichters in een zeer vroeg stadium, wat een beetje geïnspireerd lijkt door EF … en interessant genoeg wees Clifford me erop dat het 10 minste één EF-alum eraan werken.)

Als er een ingredient van lang spel in VC zit, dan zit EF waarschijnlijk in de categorie die het langste spel speelt – die $ 10 miljard + aan waarderingen heeft tot nu toe slechts $ 680 miljoen aan exits gerealiseerd. (Die exitlijst omvat Sonantic, het voice-AI-bedrijf dat Spotify onlangs heeft overgenomen Tractable, een computer system vision insuretech-startup werkgelegenheidsplatform Omnipresent Aztec Protocol Cleo Permutive en Twitter-overgenomen Magic Pony Technology Moody’s overgenomen Passfort en Facebook- kocht Bloomsbury AI, Atlas ML en Scape.)

Die wereld zal onvermijdelijk meer stijgingen en dalingen zien voordat het volledig gestabiliseerd wordt.

Deze recente periode was er een van druk die daalde van openbare technologie naar waarderingen van de grootste particuliere startups, en vervolgens naar die in groeimodus, enzovoort, enzovoort. Ik weet niet of die waardering spreekt tot EF zelf die ook druk ziet, maar met name Clifford zei dat het er alleen maar op uit was gegaan om $ 100 miljoen op te halen voor deze Collection C (waardoor het een bescheidener doel had bereikt dan zijn vorige fondsenwerving , een ronde van $ 115 miljoen in 2019). Hoewel het altijd moeilijk zal zijn om te zien welke startups het op de langere termijn zullen halen, spreken deze cijfers voor EF zelf, waarschijnlijk een van die “startups” die deze storm goed kunnen doorstaan.

“We gaan een nieuw tijdperk in voor durfkapitaalfinanciering, fulfilled een nieuwe generatie wereldwijde oprichters die ondersteuning nodig hebben om iconische bedrijven helemaal opnieuw op te bouwen”, zegt Hoffman, die ook bestuurslid van Entrepreneur Very first is, in een verklaring. “Entrepreneur Very first vertegenwoordigt een nieuwe manier voor getalenteerde mensen om toegang te krijgen tot die kans en een nieuwe manier om startup-ecosystemen buiten Silicon Valley op te bouwen.”