Na weken van de verhuizing telegraferenprobeert Elon Musk officieel weg te lopen van zijn deal van $ 44 miljard om Twitter te kopen en het privé te houden.

“Dhr. Musk beëindigt de fusieovereenkomst omdat Twitter wezenlijke inbreuk maakt op meerdere bepalingen van die overeenkomst [and] lijkt valse en misleidende verklaringen te hebben afgelegd waarop de heer Musk vertrouwde bij het aangaan van de Fusieovereenkomst”, schrijft Musks juridische workforce in een temporary aan Twitter hoofd juridische zaken Vijaya Gadde. Het bericht, ook ingediend bij de Securities and Trade Commission, kwam laat op een zomerse vrijdagmiddag.

Zoals vermeld in de transient, hebben de klachten van Musk betrekking op zijn eis dat Twitter hem verschillende soorten gebruikersgegevens zou verstrekken, zodat hij zijn eigen onderzoek naar het botprobleem van Twitter zou kunnen uitvoeren. Twitter heeft enkele gegevens verstrekt, maar zei dat het niet alle gevraagde gegevens kon verstrekken vanwege zorgen about de privacy van gebruikers.

Musk stemde ermee in om Twitter op 25 april te kopen voor een prijs van $ 44 miljard, een bedrag dat velen als zeer genereus beschouwden gezien de strijd van Twitter om zijn gebruikersbestand en inkomsten te laten groeien. En dat was voordat technologieaandelen in mei begonnen te tanken. De aandelen van Twitter werden verkocht voor $ 51,70 op de dag dat de deal werd aangekondigd, maar was tegen de sluiting van vrijdag gedaald tot $ 36,81 for every aandeel.

Nu lijkt het waarschijnlijk dat de Musk-Twitter-saga zich in de rechtszaal zal afspelen. Zelfs als Musk bewijst dat Twitter elementen van de verkoopovereenkomst wezenlijk heeft gebroken, zit hij misschien aan de haak voor $ 1 miljard aan split-up vergoedingen. En de consensus onder juridische industry experts is dat: Musk’s klachten voldoen niet aan de lat bepaald doorway de overeenkomst, waarin stond dat de offer doorway moet gaan, behoudens grote veranderingen in de activiteiten van Twitter.

“De Twitter Board is vastbesloten om de transactie af te ronden tegen de prijs en voorwaarden die zijn overeengekomen fulfilled de heer Musk en is van program juridische stappen te ondernemen om de fusieovereenkomst af te dwingen,” getweet Twitter-voorzitter Bret Taylor in reactie op de brief van Musk. “We zijn ervan overtuigd dat we zullen zegevieren in de Delaware Court of Chancery.”