De Dow Jones-futures stegen van de ene op de andere dag licht, samen met de S&P 500-futures en de Nasdaq-futures. De beursrally leed dinsdag scherpe verliezen, waarbij de Nasdaq en S&P 500 onder een belangrijk niveau kwamen.
XEconomische rapporten deden de angst voor recessie en inflatie herleven. een verslag van Intel (INTC) Chipprijsverlagingen als gevolg van pc-zwakte sloegen Intel-aandelen en rivaal neer Geavanceerde micro-apparaten (AMD), evenals pc-makers en Microsoft (MSFT).

In de tussentijd, Exxon Mobil (XOM), Vertex Pharmaceuticals (VRTX), Enphase Energie (ENPH), Google-ouder Alfabet (GOOGL) en Tesla (TSLA) zijn vijf aandelen om in de gaten te houden, maar om verschillende redenen.

XOM-aandelen stegen bescheiden, flirtend met koopsignalen in de loop van de dag nadat de gediversifieerde energiegigant beter standhield dan de meeste olie- en gasspelen. VRTX-aandelen vielen terug onder een kooppunt. ENPH-voorraad tuimelde in een handvat terwijl zonne-aandelen gedimd werden. De aandelen van Google en Tesla vielen stevig onder de recente kooppunten.

Google-aandelen staan ​​op IBD Long-Term Leaders. Vertex en Enphase voorraad zijn op de IBD 50 en IBD Bigcap 20. Exxon is dinsdag de IBD-aandeel van de dag.

De video in dit artikel belicht aandelen van Exxon Mobil, Google en VRTX.

Dow Jones Futures vandaag

De Dow Jones-futures stegen met 0,1% ten opzichte van de reële waarde. S&P 500-futures stegen met 0,1% en Nasdaq 100-futures stegen met 0,1%.

De 10-jaarsrente daalde met 4 basispunten tot 3,17%.

Onthoud dat een nachtelijke actie in Dow-futures en elders niet noodzakelijkerwijs leidt tot daadwerkelijke handel in de volgende reguliere beurssessie.


Sluit je aan bij IBD-experts terwijl ze bruikbare aandelen analyseren tijdens de beursrally op IBD Live


Beursrally

De beursrally opende hoger, gestimuleerd door China dat de quarantainetijden voor inkomende reizigers verkortte. Maar de belangrijkste indexen vervaagden al snel, aangevoerd door de Nasdaq.

De Dow Jones Industrial Average daalde in de beurshandel van dinsdag 1,6%. De S&P 500-index zakte met 2%, waarbij ENPH-aandelen tot de slechtste presteerders behoorden. De Nasdaq-composiet verkocht 3%. De small-cap Russell 2000 daalde 1,85%.

Twee economische rapporten kwamen om 10.00 uur ET op de markt. De consumentenvertrouwenindex daalde in juni tot het laagste punt sinds februari 2021, terwijl de verwachtingsmaatstaf het laagste punt in negen jaar bereikte. Een index van de inflatieverwachtingen bereikte een recordhoogte die teruggaat tot 1987. Ondertussen was de productie-index van de Richmond Fed veel zwakker dan verwacht, het laatste negatieve regionale fabrieksrapport vóór de Amerikaanse productie-index van ISM op vrijdag.

Intel verlaagt naar verluidt de prijzen van Alder Lake-processors, terwijl de bestellingen van pc-fabrikanten veel zwakker zijn dan verwacht. Intel-aandelen daalden 2,2%. Aartsrivaal AMD’s aandeel verkocht 6,2%, het laagste slot in een jaar en net boven het intraday-dieptepunt van 17 juni. Dell Technologies (DELL) en HP Inc. (HPQ) verloren beide 2,6%. Windows-maker Microsoft zakte 3,2% in.

De prijs van ruwe olie in de VS steeg met 2% tot $ 111,76 per vat. OPEC+ houdt zijn laatste vergadering vanaf woensdag

Het rendement op tienjarige staatsobligaties steeg met 1 basispunt tot 3,21%.

ETF’s

Een van de beste ETF’s, de Innovator IBD 50 ETF (FFTY) daalde met 2%, terwijl de Innovator IBD Breakout Opportunities ETF (BOUT) gaf 2,1% op. De iShares Expanded Tech-Software Sector ETF (IGV) zakte 3,7%, met Microsoft-aandelen een toppositie. De VanEck Vectors Semiconductor ETF (SMH) daalde 2,5%, waarbij Intel en AMD belangrijke componenten op voorraad hadden.

SPDR S&P Metals & Mining ETF (XME) en de Global X US Infrastructure Development ETF (PAVE) daalden beide met 1,7%. Amerikaanse Global Jets ETF (JETS) gaf sterke openingswinsten op en zakte met 0,8%. SPDR S&P Homebuilders ETF (XHB) verloor 2,1%. De Energy Select SPDR ETF (XLE) won 2,7%, met XOM-aandelen als een enorm onderdeel. De Financial Select SPDR ETF (XLF) zakte 1%. Het Health Care Select Sector SPDR Fonds (XLV) met VRTX-voorraad een component, trok 1,7% terug.

Als gevolg van meer speculatieve verhaalaandelen, ARK Innovation ETF (ARKK) kelderde 5,9% en ARK Genomics ETF (ARKG) 5%. TSLA-aandelen blijven een toppositie in Ark Invest ETF’s.


Vijf beste Chinese aandelen om nu te bekijken


Aandelen om naar te kijken

Exxon Mobil-aandelen stegen tot 93,24 in de loop van de dag en bewogen boven de 50-daagse en 21-daagse lijnen, terwijl ze ook een steile neerwaartse trend doorbraken. Dat bood een agressieve intrede. XOM-aandelen brachten de winsten met 2,8% omhoog tot 91,50, maar bleven boven de 50-daagse lijn. Exxon-aandelen hielden beter stand dan veel olie- en gasspelen die proberen te herstellen van hun 200-daagse lijnen. Toch willen beleggers idealiter XOM-aandelen een tijdje zijwaarts zien bewegen en een nieuwe basis vormen voordat ze proberen in te stappen.

Vertex-aandelen daalden met 3,9% tot 276,17, onder een vroege instap van 279,23 na net een record van 293,17 op vrijdag te hebben bereikt. VRTX-aandelen zouden nog steeds in orde kunnen zijn, met de terugtrekking van dinsdag op een lager volume en na een reeks grote winsten tot vorige week. Maar het is afwachten. De relatieve sterktelijn voor VRTX-aandelen bevindt zich nog steeds in de buurt van hoogtepunten.

Enphase-aandelen daalden met 7,5% tot 190,65 en vonden opnieuw steun rond het voortschrijdend gemiddelde van 21 dagen. ENPH-voorraad zit nog steeds in een diep handvat in een basis met dubbele bodem. Het officiële kooppunt is 217,33, hoewel investeerders een beweging boven het hoogste punt van maandag van 210,10 zouden kunnen gebruiken als een vroege instap. Maar ENPH-aandelen en andere zonne-effecten zijn volatiel, een eigenschap die moeilijker is om mee om te gaan in het huidige marktklimaat.


China EV-gigant in koopzone terwijl het de kroon van Tesla grijpt


Het aandeel Tesla zakte 5% tot 697,99 terug onder het voortschrijdend gemiddelde van 21 dagen. Maandag keerde het TSLA-aandeel iets lager na het raken van weerstand op de 10-weekse lijn. In tegenstelling tot de meeste megacap-aandelen, hield het aandeel Tesla in juni boven zijn dieptepunt van eind mei. Eind deze week, misschien zaterdag, zal Tesla de leveringscijfers over het tweede kwartaal vrijgeven, die een substantiële daling zouden moeten laten zien ten opzichte van het eerste kwartaal, als gevolg van een sluiting van de fabriek in Shanghai en een langzaam herstel.

Tesla heeft honderden medewerkers ontslagen uit zijn Autopilot-team als onderdeel van ingrijpende ontslagen bij de EV-gigant, meldde Bloomberg. CEO Elon Musk, die vreest dat een recessie waarschijnlijk is, heeft “dit jaar” herhaaldelijk volledige zelfrijdende voertuigen beloofd gedurende bijna een decennium. Tesla’s Full Self-Driving, dat $ 12.000 kost, is een niveau 2 rijhulpsysteem, verre van een niveau 5 zelfrijdend systeem.

Het aandeel Google zakte met 3,3% tot 2.240,15, weer onder het voortschrijdend gemiddelde van 50 dagen na het wissen van dat belangrijke niveau op vrijdag. GOOGL-aandelen vermeden ook om de dieptepunten van mei te onderbieden tijdens de uitverkoop op de markt in juni.

Analyse van marktrally

De belangrijkste indexen begonnen dinsdag met behoorlijke winsten, maar gingen snel lager. De Dow Jones-, S&P 500- en Nasdaq-composiet vielen allemaal terug onder hun voortschrijdende 21-daagse gemiddelden.

De Nasdaq en S&P 500 daalden onder de dieptepunten van hun vervolgdag op vrijdag. Dat is een zeer bearish signaal. Onderzoek toont aan dat er een kans van 90% is dat de rally uiteindelijk zal mislukken als dit gebeurt. De rally is pas officieel voorbij als de indexen hun recente dieptepunten ondergraven.

De Dow Jones sloot niet onder zijn vervolgdagdieptepunten, maar het is niet ver weg.

Er waren veel lelijke ommekeer op dinsdag en aandelen zakten terug of onder de belangrijkste niveaus.

Veel megacaps, niet alleen Tesla-aandelen en Google, hebben weerstand bereikt rond de 50-daagse of 10-weekse lijnen, inclusief MSFT-aandelen, Appel (AAPL) en Amazon.com (AMZN). Dat deden de XLV- en ARKK-ETF’s ook.

Toonaangevende aandelen hadden geen goede dag, met brede zwakte. Farma-aandelen trokken zich terug, ondanks dat ze namen voor defensiegroei waren. Zorgverzekeraars verloren niet veel terrein, maar gaven wel wat bullish openingswinsten in.

Olie- en gasaandelen zouden kunnen herleven, maar nadat ze eind vorige week vanaf dieptepunten waren teruggekaatst, hebben velen misschien tijd nodig om te herstellen. XOM-aandelen zien er beter uit, maar zelfs energienamen kunnen het moeilijk hebben als de brede markt uitverkocht raakt.


Time de markt met de ETF-marktstrategie van IBD


Wat nu te doen

Nu de marktrally snel wordt geconfronteerd met verkoopdruk, zouden beleggers geen blootstelling moeten toevoegen, die al licht zou moeten zijn. In plaats daarvan willen ze misschien een aantal nieuwe posities terugtrekken. Velen, zoals VRTX-aandelen, bevinden zich waarschijnlijk onder water met de Nasdaq onder zijn FTD-dieptepunt en de S&P 500 bijna daar.

Net als rijden in mistige omstandigheden, is het moeilijk om te weten wat de aandelenmarkt te wachten staat, maar de risico’s zijn groot.

Blijf werken aan volglijsten. Blijf betrokken en klaar om te handelen.

Lees elke dag The Big Picture om op de hoogte te blijven van de marktrichting en toonaangevende aandelen en sectoren.

Volg Ed Carson op Twitter op @IBD_ECarson voor beursupdates en meer.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK:

Vang de volgende grote winnende voorraad met MarketSmith

Wilt u snel winst maken en grote verliezen voorkomen? Probeer SwingTrader

Beste groeiaandelen om te kopen en te bekijken

IBD Digital: ontgrendel vandaag nog de premium aandelenlijsten, tools en analyses van IBD