Britse pond zweepslagen na gemengde berichten van de Bank of England

In deze foto-illustratie wordt het Britse pond weergegeven.

Karol Serewis | Lichtraket | Getty Photos

De Britse pond op woensdagochtend herstelde verliezen na een rapport van de Economic Instances waarin stond dat de De Bank of England geeft onderhands de bereidheid aan om haar noodopkoopprogramma voor obligaties uit te breiden.

Het rapport, dat anonieme bronnen citeerde, volgde op opmerkingen van BOE-gouverneur Andrew Bailey, die zei dat de centrale bank het reddingsprogramma op vrijdag zou beëindigen zoals gepland.

Tijdens een evenement georganiseerd doorway het Institute of International Finance in Washington, DC, eind dinsdag, zei Bailey dat “een deel van de essentie, denk ik, van een financiële stabiliteitsinterventie is dat het duidelijk tijdelijk is.”

De Financial institution of England reageerde niet onmiddellijk op het verzoek van CNBC om commentaar op het rapport van de FT buiten kantooruren.

De pond daalde tot $1,0922 in de ochtendhandel in Azië, voordat hij uitkwam op $1,106 nadat het FT-rapport was gepubliceerd. Het handelde woensdag om 06.00 uur Londense tijd op $ 1,0988.

Verzoek om verlenging

Pensioenbesluit Bank of England zorgt voor schokken op financiële markten

Maar Bailey zei dinsdag laat dat de BOE niet van system is door te gaan satisfied het kopen van obligaties om de markt te stabiliseren.

“We hebben aangekondigd dat we er eind deze 7 days uit zullen zijn. We denken dat de herbalancering moet gebeuren”, zei hij.

“En mijn boodschap aan de betrokken fondsen en alle bedrijven die betrokken zijn bij het beheer van die fondsen: je hebt nu nog drie dagen. Je moet dit voor elkaar krijgen.”

Daniele Antonucci, hoofdeconoom en macrostrateeg bij Quintet Non-public Financial institution, vertelde woensdag aan CNBC dat, aangezien de aanjager van de marktvolatiliteit het fiscale beleid was in plaats van de Financial institution of England, er maar zoveel was dat de centrale financial institution kon doen om de valuta en obligaties te kalmeren markten.

“Het is fiscaal beleid, het is de instabiliteit die het op de markt heeft gecreëerd – je kijkt naar de pensioensector, je kijkt ook naar de hypotheekmarkt – en de bank probeert begrijpelijkerwijs haar mandaat voor financiële stabiliteit te vervullen”, zei Antonucci.

“Ik vermoed dat het een paar weken van volatiliteit en onzekerheid op de markt zal zijn. De volgende katalysator, eigenlijk, wat de situatie zou kunnen stabiliseren of niet, is het volledige budget met de OBR-voorspelling ernaast.”

We zijn nog steeds bearish op het Britse pond, zegt ANZ Bank

De Britse minister van Financiën, Kwasi Kwarteng, kondigde maandag aan dat het volledige begrotingsplan van de regering, en de bijbehorende prognoses van het onafhankelijke Business for Spending budget Responsibility, satisfied drie weken worden vervroegd naar 31 oktober.

Dit is dezelfde dag dat de Lender of England experienced gereserveerd om te beginnen fulfilled de verkoop van haar goudposities, als onderdeel van haar kwantitatieve verkrappingscyclus en het afbouwen van monetaire stimuleringsmaatregelen uit het pandemische tijdperk.

— Elliot Smith en Jenni Reid van CNBC hebben bijgedragen aan dit rapport.

Leave a Reply