Bevordering van mentale fitheid en cultuur op het werk

Door Caspian Sawczak en Dr. M Lee Freedman

In deel één van deze blogserie hebben we besproken hoe we tekenen van angst en depressie bij onszelf en anderen kunnen herkennen. Deel twee was gericht op manieren om op deze tekens te reageren zodra ze verschijnen. Hoe belangrijk het echter ook is om tekenen van angst en depressie te herkennen en erop te reageren, we vinden het even belangrijk om proactief te zijn en te proberen te voorkomen dat psychische problemen verergeren of zich ontwikkelen. In dit bericht stellen we manieren voor om mentale fitheid in je eigen leven te bevorderen, evenals strategieën die jij en je collega’s kunnen gebruiken om een ​​werkplekcultuur te bevorderen waarin mentale gezondheid prioriteit heeft.

Geestelijke fitheid is niet alleen de afwezigheid van symptomen het gaat erom dat we kunnen floreren in onze relaties op het werk en elders, ons verbonden en doelgericht voelen en op een adaptieve manier reageren op uitdagingen. Internet als bij fysieke fitheid, zijn er praktijken en levensstijlkeuzes die van cruciaal belang zijn voor het behouden en verbeteren van iemands mentale welzijn.

Het bevorderen van mentale fitheid bij jezelf:

  • Eet een gebalanceerd dieet. Voeding is erg belangrijk voor de geestelijke gezondheid. Zonder voldoende B-vitamines (te vinden in voedingsmiddelen zoals bladgroenten, peulvruchten en vlees), kunnen mensen geheugenstoornissen, “hersenmist” en prikkelbaarheid ervaren. Een gebrek aan vitamine D wordt in verband gebracht satisfied depressie, inclusief seizoensgebonden affectieve stoornis. Vette vis, eieren, melk en natuurlijk licht zijn allemaal goede bronnen van vitamine D, en veel fruit en groenten zijn rijk aan antioxidanten die ontstekingen die gepaard gaan fulfilled depressie bestrijden. Het eten van deze voedingsmiddelen kan een positieve mentale gezondheid helpen bevorderen.
  • Maak fysieke activiteit onderdeel van je program. Lichaamsbeweging is ook belangrijk, omdat het het cognitief functioneren kan verbeteren door neurogenese (de groei van nieuwe hersencellen) te bevorderen, je humeur kan verbeteren doorway het verminderen van stresshormonen en het verhogen van endorfines, en je kan helpen om minder fysiologisch reactief op anxiety te worden. Het kan ook kansen bieden voor sociale verbondenheidwat niet alleen helpt bij het omgaan achieved anxiety en het verminderen van de negatieve effecten ervan, maar ook voor het verbeteren van uw zelfrespect en doelgerichtheid. Je verbonden voelen satisfied de natuur heeft ook voordelen: slechts een paar uur blootstelling aan de natuur per week kan leiden tot een aanzienlijke en blijvende toename van geluk en welzijn. Of het nu een lange boswandeling in het weekend is, of een wandeling doorway een park tijdens je lunchpauze, het kan de stemming, aandacht, cognitieve flexibiliteit, zelfs empathie en prosociaal gedrag stimuleren.
  • Oefen ontspanningstechnieken en optimaliseer je slaaphygiëne. Mindfullness kan ook gevoelens van verbondenheid bevorderen, en technieken zoals: meditatie en bodyscans kunnen helpen om worry te verminderen en je vermogen om je te concentreren en helder te denken verbeteren. gerelateerd, slaap staat bekend als nauw gerelateerd aan de gezondheid van de hersenen en mentale fitheid. Gebrek aan slaap kan hyperreactiviteit veroorzaken in emotionele delen van de hersenen (bijv. de amygdala) en het vermogen van het uitvoerende deel van uw hersenen (de prefrontale cortex) om emotionele reacties te reguleren, aantasten: U kunt merken dat u stemmingswisselingen ervaart en emotioneel overdreven reageert. Bovendien kan een slechte nachtrust leiden tot hormonale onevenwichtigheden en aanzienlijke cognitieve stoornissen.

Het bevorderen van mentale fitheid op de werkplek:

  • Normaliseer het spreken about iemands geestelijke gezondheid. Een van de belangrijkste dingen is dat mensen voelen comfortabel praten– vooral aan hun supervisors – over hun geestelijke gezondheid en de dingen in hun leven die daarop van invloed zijn. Supervisors moeten het voortouw nemen bij het bevorderen van een cultuur waarin dergelijke gesprekken genormaliseerd zijn, om geestelijke gezondheid te helpen erkennen als onderdeel van de werkervaring van elk teamlid. Overweeg een een-op-eengesprek te beginnen doorway te zeggen: “Ik wilde bij je inchecken omdat het me iets kan schelen. Voel alsjeblieft geen druk om me iets te vertellen dat je niet prettig vindt om te delen”. Je kunt je hele workforce laten weten dat je deze check-ins regelmatig en met iedereen zult proberen te houden, zodat niemand zich aangesproken voelt en mensen begrijpen dat het normaal en acceptabel is om about hun geestelijke gezondheid te praten. Toch kunnen sommige mensen er de voorkeur aan geven om buiten het werk satisfied een specialist te praten: het is belangrijk om te erkennen dat u niet de beste bron bent en om werknemers te laten weten hoe ze toegang kunnen krijgen tot andere geestelijke gezondheidsbronnen als ze dat willen.
  • Bevorder een gemeenschapsgevoel. Door het hele staff samen te brengen voor een informele sociale gebeurtenis na het werk (bijvoorbeeld een drankje, een wandeling in de natuur, samen sporten) kan de verbondenheid worden bevorderd, waarvan we de voordelen hierboven hebben besproken. Afhankelijk van wat werkt voor uw crew, uw ruimte en uw spending plan, kunt u ook overwegen om yoga- of meditatiesessies te organiseren, een voedingsadviseur in te schakelen of speciale lichte dozen ontworpen om seizoensgebonden affectieve stoornis te voorkomen.
  • Breng de beste praktijken op het gebied van geestelijke gezondheid in tijdens het werk. Al deze dingen kunnen uw medewerkers het gevoel geven dat ze worden erkend en gewaardeerd als mensen, niet alleen als activa. Moedig mensen aan om prioriteit te geven aan hun eigen geestelijke gezondheid op het werk door hun schermtijd te onderbreken met pauzes, na te denken in excess of hun ervaringen en te leren van hun fouten in plaats van zich erover te ergeren, een paar minuten uit te trekken voor diep ademhalen of een bodyscan voordat ze deelnemen aan een vergadering, en het beoefenen van compassie en vriendelijkheid jegens hun collega’s en klanten.

We hopen dat deze ideeën voor jou en je team als uitgangspunt dienen om mentale fitheid zowel op als buiten de werkplek te bevorderen. Het vormen van gezonde gewoonten is de beste manier om psychische problemen op afstand te houden en zal u en uw collega’s beter toerusten om te reageren als en wanneer ze zich voordoen.

Ontworpen om actie te inspireren, onze vooruitgang beweging helpt bedrijfsleiders om prioriteit te geven aan geestelijk welzijn op de werkplek door hen in speak to te brengen met bruikbare bronnen van gevestigde experts in de Canadese geestelijke gezondheidszorg. Ons Headway-workforce kan u helpen fulfilled middelen, hulpmiddelen en een actieplan dat is afgestemd op uw unieke behoeften.

Klaar om je bij de beweging aan te sluiten? Neem call op fulfilled ons Headway-workforce om u te helpen.

Leave a Reply