Bereid je voor op vakantie: praktische tips voor het verzenden van e-mail

Vraag en antwoord achieved Deliverability Supervisor John Peters

Vraag en antwoord met Deliverability Manager John Peters

Met de feestdagen voor de deur en het vooruitzicht om meer e-mails naar uw abonnees te sturen dan normaal, om nog maar te zwijgen van de toestroom die ze ongetwijfeld zullen ontvangen van andere merken, willen we ervoor zorgen dat u zich voorbereid en vakantieklaar voelt.

We spraken met John Peters, de Deliverability Manager van Marketing campaign Keep an eye on en pleitbezorger van ideal techniques voor het verzenden van e-mail, om hem te vragen hoe u zich moet voorbereiden op de toestroom van e-mails deze feestdagen en hoe u de plaatsing en betrokkenheid van uw inbox in deze drukke tijd kunt maximaliseren.

Lees verder om te zien hoe u deze feestdagen, om de juiste redenen, effects kunt maken achieved uw e-mailprogramma.

V: Voor degenen die misschien niet bekend zijn met deliverability, kun je ons een spoedcursus geven about wat het is.

Zeker! De afleverbaarheid van e-mail kan ingewikkeld zijn en kan soms deels wetenschappelijk en deels magie lijken.

Laten we, om de bezorgbaarheid te ontrafelen, eens kijken naar de reis van een e-mail vanaf het instant dat iemand op ‘verzenden’ klikt tot de e-mail die in de inbox van de individuele ontvanger arriveert. We kunnen deze reis opdelen in twee hoofdfasen.

Fase één is waar ons systeem de e-mail compileert en naar de mailboxprovider stuurt, zoals Gmail, Yahoo, Hotmail of zakelijke domeinen. De mailboxprovider accepteert de e-mail of weigert deze en als de e-mail wordt geaccepteerd, noemen we deze succesvolle e-mail levering.

Fase twee is wat er gebeurt nadat de e-mail is geaccepteerd. Er worden meer geautomatiseerde controles uitgevoerd doorway het systeem van de mailboxprovider, en deze controles bepalen waar de e-mail terechtkomt. Als de klant een goede afzenderreputatie heeft, komt zijn e-mail in de inbox terecht. Anders wordt het geblokkeerd of gefilterd naar de spammap. En dit is e-mail leverbaarheid.

V: Wat kunnen onze klanten doen om een ​​goede bezorging te beïnvloeden en de spamfolder te vermijden?

Ik denk dat het belangrijk is om te erkennen dat een marketeer directe controle heeft about de meeste factoren die van invloed zijn op de deliverability. Afleverbaarheid gaat voor het grootste deel above de reputatie van de afzender en de betrokkenheid van abonnees, dat wil zeggen of een persoon positief of negatief reageert op hun e-mails.

Als zodanig kan een marketeer ervoor zorgen dat ze deze 5 stappen volgen:

  1. ze hebben expliciete toestemming en vrijwillige opt-in om e-mails te verzenden
  2. hun e-mailinhoud wordt zowel verwacht als gewild doorway hun publiek
  3. ze richten zich op het vergroten van de betrokkenheid van de ontvanger en het verminderen van het risico op veel spamklachten
  4. ze vernieuwen regelmatig hun lijsten door inactieve abonnees opnieuw te betrekken en slapende abonnees zonder activiteit gedurende 12 maanden te verwijderen
  5. ze authenticeren hun verzendende domeinen en stellen op zijn minst DKIM in voor het domein dat ze gebruiken om e-mails te verzenden

Campagnemonitor - Leverbaarheid is het hele jaar belangrijk

V: Leverbaarheid is het hele jaar door belangrijk, maar waarom is het vooral belangrijk tijdens de feestdagen?

Het is normaal tijdens de feestdagen dat het wereldwijde e-mailverkeer toeneemt en piekt tijdens het Black Friday/Cyber ​​Monday-weekend. Gedurende deze tijd sturen marketeers meer e-mails en met grotere urgentie en mailboxproviders zijn gespannen om de toename van het e-mailvolume te beheren.

In zo’n piektijd moeten mailboxproviders een evenwicht vinden tussen het overfilteren van inkomende e-mail en het plaatsen van legitieme e-mails in de spammap. Of de supplier van de mailbox filtert mogelijk niet genoeg e-mails en laat spam doorway naar iemands inbox.

Marketeers willen de overvolle inbox van hun abonnees bereiken (vooral in deze tijd van het jaar), en om dit fulfilled succes te doen, moeten ze de beperkingen en de invloedrijke omgeving van het e-mailecosysteem kennen. Anders kunnen ze merken dat hun goed gemaakte en samengestelde inhoud wordt gefilterd en de inbox van hun abonnees niet bereikt.

V: Is het voor klanten te laat om zich voor te bereiden op de feestdagen van 2022?

Nee, dit is het perfecte minute om je voor te bereiden op de komende feestdagen. Zelfs als uw vakantieprogramma’s al zijn begonnen, is het nog niet te laat om deze greatest methods voor deliverability te volgen. De slimme marketeer weet dat dit het moment is om hun database te controleren en hun campagne- en mailingrapporten te herzien.

Concentrate op lijsthygiëne. Toestemming voor het verzenden van e-mails is niet altijd groen en het bewaken van de hygiëne van de lijst is een continu proces. Als een subset van een lijst slechte betrokkenheidsstatistieken heeft, overweeg dan om die specifieke groep opnieuw te betrekken.

Een “check out-in” e-mail sturen naar die minder betrokken abonnees is een geweldige manier om te zien of ze op je lijst willen blijven of niet, dan is het misschien tijd om ze vaarwel te zeggen en ze van je lijst te verwijderen in plaats van ze te beschadigen uw afzenderreputatie.

Bereid je voor op vakantie: praktische tips voor het verzenden van e-mail

V: Dat is fijn om te horen! Welke toptips heb je voor klanten om hun deliverability te behouden en zelfs te verbeteren?

Breng geen plotselinge en onverwachte wijzigingen aan in de manier waarop u e-mails verzendt, zoals het wijzigen van het ‘Van’-e-mailadres dat u gebruikt om e-mails te verzenden of het wijzigen van uw branding. Dit is uw visitekaartje dat mensen helpt herinneren wie u bent en waarom ze uw e-mails ontvangen en het helpt uw ​​e-mail op te vallen in hun overvolle inbox.

Als u een dramatische toename van uw e-mailvolume of verzendfrequentie verwacht, zorg er dan voor dat u een prepare heeft om de verandering in cadans op te vangen. Postbusproviders beschouwen plotselinge veranderingen in het e-mailvolume van een afzender als verdacht en kunnen uw e-mails naar de spammap filteren of ze blokkeren.

Zorg ervoor dat u DKIM hebt ingesteld voor uw verzendende domein. Campaign Check heeft nu een virtuele assistent die klanten helpt te weten of ze hun verzendende domein niet hebben geverifieerd.

Inbegrepen in uw Campaign Observe-account is onze Insights-rapportage. In deze rapportage ziet u immediate algemene statistieken voor uw campagnes. U kunt uw resultaten around een bepaalde periode bekijken, die u kunt definiëren satisfied behulp van de datumselectietool. Dit zal u helpen om trends in uw prestaties in excess of een bepaalde periode te zoeken.

Marketeers moeten hun e-mailresultaten nauwlettend in de gaten houden op tekenen van e-mailmoeheid van abonnees. Een daling van de betrokkenheid heeft invloed op de reputatie van uw afzender, en een vermoeide abonnee zal een e-mail eerder als spam markeren.

V: Nog andere laatste ideas voor klanten van Campaign Keep an eye on?

Landing in de inbox is eerder een voorrecht dan een recht. Als we willen worden uitgenodigd als welkome gast, moeten we ervoor zorgen dat we onszelf presenteren als betrouwbare en respectvolle afzenders die zich bewust zijn van onze verzendpraktijken en de verwachtingen van onze abonnees.

Hoewel het verleidelijk is om de verkoop te maximaliseren door een hogere cadans te sturen, zelfs naar niet-reagerende abonnees, is elke kleine stijging van de ROI de langdurige negatieve impact op toekomstige plaatsing van de inbox niet waard, vooral niet in de aanloop naar de feestdagen na Black Friday/Cyber ​​Monday.

Doorway de bovenstaande praktijken te volgen, kunnen marketeers de kwaliteit van hun e-maillijst verhogen, hun databases beter beheren en de algehele effectiviteit van hun e-mailprogramma’s en inboxplaatsing vergroten.

Leave a Reply