&#13

Israëlische video- en beeldbewerkingsontwikkelaar voor mobiele applications Lightricks maakte vanmiddag bekend 80 werknemers te ontslaan, waaronder 70 in Israël. Dit is een vermindering van 12% in het personeelsbestand.

&#13

Schattingen zijn dat het in Jeruzalem gevestigde bedrijf, dat abonnementen verkoopt aan consumenten die zijn Facetune selfie-bewerkingsapp gebruiken, zich voorbereidt op een recessie en bezorgd is dat zijn application als een luxeproduct wordt beschouwd. Lightricks, dat 680 werknemers heeft in Israël, de VS, China en het VK, zegt dat het de ontslagen werknemers zal helpen om nieuw werk te vinden, by means of een uitzendbureau dat hen zal bijstaan.

&#13
&#13
&#13
&#13

&#13
&#13
&#13
&#13

De ontslagen vallen above de hele linie in alle afdelingen van het bedrijf, maar zijn voornamelijk gericht op advertising en functions. In een situatie van economische onzekerheid geeft het bedrijf er de voorkeur aan zijn overheadkosten te verminderen en zich te concentreren op projecten die het platform voor contentproducenten zullen promoten.

&#13

Lightricks is snel gegroeid en wordt gezien als een kandidaat voor een beursgang op Wall Street en heeft zelfs Shaul Meriodor aangenomen als CFO, het voormalige hoofd van de begrotingsdivisie van het ministerie van Financiën. Vorig jaar heeft het bedrijf een stap gezet om de afhankelijkheid van de verkoop in app-winkels aan het grote publiek te verminderen, om zich meer te richten op ontwerptools voor bewerking en verwerking voor contentproducenten en influencers – achieved als doel hen in de toekomst in staat te stellen om inkomsten doorway verbinding te maken fulfilled merken en advertenties.

&#13

Lightricks medeoprichter en CEO Zeev Farbman zei: “Na de economische situatie en de wereldwijde economische disaster is het aan ons om het succes van het bedrijf op de lange termijn te verzekeren, terwijl we zijn strategie realiseren en de huidige financiële stabiliteit handhaven, en dat is waar we nu naar streven. We hebben besloten om projecten die onze strategie niet ondersteunen end te zetten en andere projecten te versnellen en als gevolg daarvan zijn we genoodzaakt om een ​​aantal banen bij het bedrijf te schrappen. We snijden in onze advertising- en operationele uitgaven, maar we zullen doen dit doorway de arbeidsvoorwaarden van de werknemers van het bedrijf te beschermen. We zetten ons in om de werknemers die ons verlaten te ondersteunen en we zullen ze helpen bij het vinden van een baan.”

&#13

Gepubliceerd door Globes, Israel organization information – en.globes.co.il – op 4 juli 2022.

&#13

© Copyright van Globes-uitgever Itonut (1983) Ltd., 2022.

&#13
&#13