De aandelen van Tianqi Lithium daalden achieved ongeveer 10% tijdens hun marktdebuut in Hong Kong woensdag, nadat het Chinese bedrijf dit jaar ongeveer $ 1,7 miljard experienced opgehaald in de grootste notering van de stad tot nu toe.

Het aandeel werd verhandeld tegen ongeveer 74,50 Hong Kong greenback ($ 9,49), lager dan de biedprijs van HK $ 82 ($ 10,45) for every aandeel. Het zakte naar een dieptepunt van HK$ 72,65 voordat er wat verliezen werden teruggewonnen.

Tianqi Lithium, dat al in Shenzhen genoteerd was, is een van ‘s werelds topleveranciers van oplaadbare batterijcomponenten voor elektrische voertuigen.

“We zijn al genoteerd in China en het is al een heel goed, groot platform voor financiering. Maar het is beperkt in China”, vertelde Frank Ha, uitvoerend directeur en CEO bij Tianqi Lithium, woensdag aan CNBC’s “Streets Signs Asia”.

“We gaan de Hong Kong-markt betreden, dat is onze strategie om de wereld around te steken. We moeten een internationaal platform voor financiering maken. Daarom hebben we de situatie overwogen en vervolgens geëvalueerd. Ik denk dat de huidige tijd de beste tijd is die we kunnen kom hier om op de markt te komen,’ voegde hij eraan toe.

Lees meer more than China van CNBC Professional

Het bedrijf verkocht 164,12 miljoen aandelen in zijn secundaire notering in Hong Kong, volgens zijn wettelijke registraties. De aandelenverkoop doorbreekt een maandenlange droogte voor grote aanbiedingen in Hong Kong, waar geld ingezameld is tussen januari en juni viel meer 90% van het voorgaande jaar.

Het aanbod van Tianqi in Hong Kong heeft zeven hoeksteeninvesteerders aangetrokken die ongeveer 38 zullen winnen% van de notering, blijkt uit het prospectus.

De vooruitzichten van Tianqi Lithium

Ha zei dat de markt voor elektrische voertuigen wereldwijd aan kracht wint en niet alleen beperkt is tot China.

“We kunnen zien dat er in Europa en op andere plaatsen in de wereld nog steeds een zeer sterke vraag is naar elektrische voertuigen”, zei hij. De vraag naar elektrische voertuigen in de komende vijf tot zes jaar zal waarschijnlijk hoog blijven naarmate meer landen beloven tegen 2050 CO2-neutraal te worden.

Het huidige marktsentiment is behoorlijk uitdagend, maar gezien de fundamenten van Tianqi Lithium is het winstpotentieel van het bedrijf beter dan andere gezien de “zeer hoge lithiumprijzen”, zegt Dennis Ip, hoofd energie en nutsbedrijven, bij Daiwa Funds Marketplaces.

“Tianqi Lithium-aandelenkoers wordt ook sterk bepaald door de prijzen van lithiumverbindingen”, vertelde hij woensdag aan CNBC.

“We denken nog steeds dat de lithiumprijs sterk zal blijven in de tweede helft van dit jaar, maar volgend jaar zal een uitdaging zijn”, omdat de vraag kan worden beïnvloed doorway de macro-economische omgeving, voegde hij eraan toe.

Lees meer over elektrische voertuigen van CNBC Pro