contentmarketing

Contentmarketing is een strategie waarbij waardevolle, relevante en consistente inhoud wordt gemaakt en verspreid om een ​​duidelijk gedefinieerd publiek aan te trekken en huge te houden – en uiteindelijk om winstgevende klantactie te stimuleren.

Contentmarketing is een van de meest effectieve manieren om uw doelgroep te bereiken. Als je niet zeker weet hoe je aan de slag moet fulfilled contentmarketing, volgen hier een paar eenvoudige stappen:

1. Definieer uw doelgroep.

Uw doelgroep is de groep mensen die het meest waarschijnlijk uw solution of dienst zal kopen. Bij het maken van inhoud is het essentieel om deze doelgroep in gedachten te houden. Doorway uw doelgroep te identificeren, kunt u bepalen welk sort inhoud u moet maken en waar u deze wilt verspreiden.

Maar hoe doe je dit? Begin fulfilled het brainstormen about een lijst achieved kenmerken die uw ideale klant beschrijven. Gebruik deze kenmerken vervolgens om purchaser persona’s te maken. U kunt ook marktonderzoek gebruiken om meer te weten te komen over uw doelgroep.

2. Stel uw doelen in.

Geen enkele marketingcampagne kan slagen zonder gedefinieerde doelen. Wanneer doelen stellen voor je inhoud marketingcampagne, vraag jezelf af wat je hoopt te bereiken.

Wil je de naamsbekendheid vergroten? Verkeer naar uw web page genereren? Prospects genereren? Of iets heel anders? Uw doelen bepalen het sort inhoud dat u maakt en hoe u het distribueert.

Als het bijvoorbeeld uw doel is om uw merkbekendheid te vergroten, wilt u deelbare inhoud maken die uw bedrijf promoot. Aan de andere kant, als het uw doel is om leads te genereren, wilt u inhoud maken die mensen aanmoedigt om actie te ondernemen, zoals het aanmelden voor uw e-maillijst.

3. Zorg voor een langetermijnstrategie.

Je marketingdoelen begrijpen is één ding, ze bereiken is een tweede. Om te slagen, heb je een lange termijn nodig contentmarketingstrategie. Deze strategie moet een redactionele kalender bevatten om u te helpen bij het plannen en organiseren van uw inhoud.

Uw redactionele kalender moet rekening houden met uw doelen, doelgroep en de kanalen die u van program bent te gebruiken om uw inhoud te verspreiden. Het moet ook een combine van verschillende soorten inhoud bevatten, zoals blogposts, infographics en video’s.

4. Breng een communicatiemedium tot stand.

Bij contentmarketing draait alles om communicatie. Maar voordat je kunt gaan communiceren achieved je doelgroep, moet je een medium opzetten. Dit is het platform waar u uw inhoud gaat maken en verspreiden.

Enkele standaardopties zijn blogs, sociale media, e-mailnieuwsbrieven en internet sites. Het is essentieel om een ​​platform te kiezen dat goed earlier bij uw doelen en doelgroep.

Als u bijvoorbeeld een jonger publiek probeert te bereiken, wilt u zich richten op sociale media. Als u een meer volwassen publiek probeert te bereiken, is e-mail wellicht een betere optie.

5. Maak boeiende inhoud.

Nu is het tijd om inhoud te gaan maken! Daarbij is het belangrijk om je doelgroep en doelen voor ogen te houden. Uw inhoud moet waardevol, relevant en regular zijn.

Om ervoor te zorgen dat uw inhoud waardevol is, moet u zich afvragen of het informatief, educatief of onderhoudend is. Is het iets dat uw doelgroep wil lezen of bekijken? Om er zeker van te zijn dat het related is, vraagt ​​u zich af of het verband houdt achieved uw bedrijf, item of company.

En om ervoor te zorgen dat het consistent is, moet u zich afvragen of het in overeenstemming is fulfilled de rest van uw inhoud. Het maken van boeiende inhoud is niet altijd gemakkelijk, maar je kunt het wel een cursus contentmarketing volgen om er meer around te weten te komen.

Zodra u uw inhoud heeft gemaakt, is het tijd om deze te gaan promoten. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, afhankelijk van je kanaal. Als u sociale media gebruikt, kunt u uw inhoud promoten doorway deze op uw profiel en in relevante groepen te delen.

U kunt ook betaalde advertenties weergeven. Als u e-mail gebruikt, kunt u uw inhoud promoten doorway deze naar uw abonnees te sturen. En als u een blog gebruikt, kunt u uw inhoud promoten door deze te optimaliseren voor zoekmachines en deze te delen op sociale media.