Leila Fadel van NPR praat achieved Jonah Goldberg van The Dispatch in excess of kritiek op voormalig president Trump doorway de conservatieve redacties van Thij Wall Avenue Journal en de New York Put up.LEILA FADEL, HOST:

De redacties van The Wall Street Journal en de New York Submit hebben harde kritiek geuit op voormalig president Donald Trump na de laatste hoorzitting van de commissie van 6 januari van de zomer. Volgens The Post is de voormalige president onwaardig om het land weer te leiden. The Journal noemde de feiten ontnuchterend en riep Trump op voor zijn opruiende tweets. Deze hoofdartikelen zijn beide gepubliceerd in grote kranten die eigendom zijn van Rupert Murdoch. Nu bij ons om te bespreken is Jonah Goldberg. Hij is een conservatieve columnist en de hoofdredacteur en medeoprichter van The Dispatch. Goedemorgen, Jona.

JONAH GOLDBERG: Goedemorgen. Het is geweldig om hier te zijn.

FADEL: Bedankt dat je hier bent. Dus denk je dat deze hoofdartikelen – ze werden vrijdag een uur na elkaar uitgebracht – een directe weerspiegeling zijn van Murdochs persoonlijke mening?

GOLDBERG: Dat is moeilijk te weten. Ik bedoel, Murdoch is ten eerste 91 jaar oud. Maar er is – en Lachlan, je weet wel, zijn zoon, drijft de zaken nogal aan, volgens de meeste verhalen. Dat gezegd hebbende, er is veel rapportage en veel reden om aan te nemen dat ze gewoon genoeg hebben van Donald Trump. Ze denken dat ze het beste uit hem hebben gehaald dat ze uit hem kunnen krijgen. En er zijn andere, meer opwindende vooruitzichten in het GOP-veld waar ze achter kunnen staan. En dus denk ik dat dit soort geloof aan die theorie verleent, maar het is – een deel ervan is gewoon een soort van, je weet wel, criminologie.

FADEL: Zullen deze zeer kritische hoofdartikelen weerklank vinden bij conservatieve kiezers?

GOLDBERG: Ik denk van niet. Ik bedoel, kijk, ik heb de voetafdrukken above mijn hele rug als iemand die vroeger werd beschouwd als een soort onderdeel van het conservatieve institution, die het vermogen van instellingen zoals Nationwide Evaluate, waar ik toen was, en Fox Information, zoals Ik was destijds om de mening van kiezers about Donald Trump te veranderen. Dat gezegd hebbende, denk ik dat dit meer moet worden gezien als een soort van – je weet wel, wat ze in de zakenwereld een B2B-spel noemen. Dit is heel belangrijk voor donoren, voor andere Republikeinse politici, voor andere media om te begrijpen dat er zuurstof voor je zal zijn om het script van Trump niet te volgen bij alles wat op de weg komt.

Dit is een signaal dat mensen zoals Ron DeSantis eerlijk zullen worden gehoord bij Fox News en Tom Cotton en anderen – dat niet iedereen in de rij zal staan ​​voor de president die de laatste verkiezingen heeft verloren en er nog steeds about liegt. Het wordt op zijn minst een echte wedstrijd om te zien wie de vaandeldrager is in 2024.

FADEL: Maar zien we dezelfde kritiek op Trump van Fox Information, ook eigendom van Rupert Murdoch?

GOLDBERG: Minder. Ik bedoel, de meningskant – je weet wel, de key-time dingen, Tucker en Laura en Hannity – heeft nog steeds die Dear Leader-vibe around Donald Trump. Er is nog steeds veel toegeeflijkheid aan de grootste supporters van Trump aan de opiniekant. Maar aan de nieuwskant, zoals het “Specific Report” van mijn vriend Bret Baier en de nieuwsprogramma’s overdag, is dat veel evenwichtiger – zeker over de hoorzittingen van 6 januari. En zelfs op vrijdag deden ze geen verslag van een Trump-rally op ‘Fox Information Live’. Ze hadden een job interview satisfied Ron DeSantis, wat ook een beetje een boodschap is.

FADEL: Dus een teken dat conservatieve media misschien vóór 2024 afstand nemen van Trump?

GOLDBERG: Ik denk dat hoe betrouwbaarder de conservatieve media zijn, hoe meer ze afstand nemen. Je zag Washington Examiner een paar weken geleden een soortgelijk hoofdartikel houden. Maar het deel van het probleem achieved de conservatieve media van tegenwoordig is dat, fulfilled uitzondering van de 800-pond gorilla die Fox is, het vermogen om kiezers te beïnvloeden en het debat tussen de reguliere conservatieve media te veranderen, beperkter is dan veel in de reguliere conservatieve media. zou willen. En veel mensen, het soort doe-je-eigen-onderzoekspubliek, zijn gewoon op zoek naar de toestemmingsstructuur die ze nodig hebben om alles te geloven wat Trump zegt. En dat maakt hem nog steeds een geduchte component in de voorverkiezingen.

FADEL: Jonah Goldberg, politiek commentator, hoofdredacteur en mede-oprichter van The Dispatch, heel erg bedankt voor je deelname aan het programma.

GOLDBERG: Het is geweldig om hier te zijn. Dank je.

Copyright © 2022 NPR. Alle rechten voorbehouden. Bezoek onze web page achieved gebruiksvoorwaarden en toestemmingspagina’s op www.npr.org voor meer informatie.

NPR-transcripties worden op een spoeddeadline gemaakt door een NPR-aannemer. Deze tekst is mogelijk nog niet in zijn definitieve vorm en kan in de toekomst worden bijgewerkt of herzien. Nauwkeurigheid en beschikbaarheid kunnen variëren. Het gezaghebbende verslag van de programmering van NPR is het audioverslag.