Als je internet begint als ondernemer, kan het gemakkelijk zijn om aan jezelf te twijfelen. Wat is een tip die je hebt om je zelfvertrouwen als ondernemer op te bouwen, en waarom is het effectief?

Ondernemer omgaan met twijfel aan zichzelf
fotocredit: Andrea Piacquadio / Pexels

Deze antwoorden worden gegeven doorway Younger Entrepreneur Council (YEC), een alleen-uitnodigende organisatie die bestaat uit ‘s werelds meest succesvolle jonge ondernemers. YEC-leden vertegenwoordigen bijna elke bedrijfstak, genereren elk jaar miljarden dollars aan inkomsten en hebben tienduizenden banen gecreëerd. Meer informatie op yec.co.

1. Onthoud dat zelftwijfel natuurlijk en gezond is

Hier is een geheim: iedereen twijfelt wel eens aan zichzelf. Twijfel is natuurlijk en gezond, vooral wanneer je voor het eerst je tenen in nieuw water dompelt. Je hebt de keuze: je kunt op je tenen het ondernemerschap ingaan of de sprong wagen. Risico’s zullen je hoe dan ook omringen, maar wat je kunt beheersen, is je eigen energie en reactie op ontberingen. Laat twijfel je niet voor altijd aan de zijlijn houden.

Ashley Sharp, Blijf bij waardigheid

2. Zoek een vertrouwde mentor

Zoek een mentor of een gelijkgestemde gemeenschap. Tijdens je ondernemersreis kom je vaak nee-zeggers tegen, wat kan leiden tot twijfel aan jezelf. De beste manier om dit te overwinnen is doorway iemand te vinden die al heeft bereikt wat je zoekt, of jezelf te omringen met andere mensen die op een soortgelijke reis zitten (dwz hun eigen bedrijf beginnen). Het hebben van een ondersteunende gemeenschap is de sleutel tot succes.

Brian David Crane, Verspreid geweldige ideeën

3. Schrijf een wensverklaring

Twijfel aan jezelf door een wensverklaring te schrijven. Dit is het doel en de reden waarom je elke dag op je werk verschijnt. Schrijf op wat je wilt bereiken en, belangrijker nog, waarom dit belangrijk voor je is. Lees die verklaring elke ochtend voordat u aan het werk gaat en aan het einde van uw dag om te dienen als een krachtige herinnering aan uw doel om ondernemer te zijn en het belang van uw werk!

Jacob Tanur, Klik op Films afspelen

4. Verander je mentaliteit

Leer de kritiek, mislukkingen en tegenslagen productief te verwerken. Dit helpt je om situaties fulfilled een meer positieve mentality in te kaderen, omdat het gemakkelijk is om je neerslachtig te voelen als dingen niet gaan zoals je wilt. Als u echter accepteert dat groei niet in een rechte lijn plaatsvindt en vervolgens elke hobbel in de weg gebruikt als een leermogelijkheid, kunt u twijfel overwinnen en het leerproces omarmen.

Firas Kittaneh, Amerisleep-matras

Zakenvrouw reizen met de bus
fotocredit: Andrea Piacquadio / Pexels

5. Neem een ​​pauze

Neem een ​​pauze van je werk en ga iets anders doen. Het maakt niet uit wat je doet, maar het geeft je de kans om je hoofd leeg te maken en perspectief op je werk te krijgen. Sommige ondernemers vinden het moeilijk om hun zelfvertrouwen op te bouwen omdat ze het gevoel hebben dat ze de hele tijd moeten werken. Maar dat is niet het geval. Pauzes nemen kan gunstig voor u zijn en u helpen u beter about uzelf te voelen.

Kristin Kimberly Marquet, Marquet Media, LLC

6. Daag jezelf geleidelijk uit

Op een gegeven moment is de enige manier om je zelfvertrouwen goed op te bouwen, alleen de wereld in te gaan en dingen te laten gebeuren. Probeer kleine overwinningen te behalen en daag jezelf en je vaardigheden geleidelijk uit op kleine manieren, waarbij je de inzet verhoogt naarmate je vaardigheden en zelfvertrouwen groeien.

Salvador Ordorica, De Spaanse Groep LLC

7. Volg je voortgang

Het opschrijven van uw dagelijkse voortgang herinnert u eraan dat u vooruitgang boekt. Achieved maandelijkse check-ins kun je nadenken around waar je was en waar je bent tegen waar je van strategy was te zijn. Dit is effectief omdat het ervoor zorgt dat je op het goede spoor zit en je mentaal verzekert dat je vooruitgang boekt.

Kripa Shroff, AK Multinational LLC

8. Bouw een ondersteuningssysteem

Omring jezelf met gelijkgestemden. Wanneer je een ondersteuningssysteem van ondernemers hebt, wordt het moeilijker om twijfel aan jezelf in de weg te staan. Leer van degenen die het succes hebben dat u zoekt. Maak make contact with fulfilled mentoren en adviseurs. Het is deze persoonlijke groei die u zal helpen uw vertrouwen als ondernemer op te bouwen.

Nick Venditti, StitchGolf

Ondernemer die een boek leest

9. Ontwikkel je hele zelf

Als je je persoonlijke waarde alleen ontleent aan ondernemerschap, zul je het moeilijk hebben, vooral in het start out. De beste manier waarop ik leerde om zelfvertrouwen te ontwikkelen, was doorway te groeien als een heel persoon. Als u zich voortdurend concentreert op het verbeteren van uw leiderschap, vaardigheden, mentaliteit en fysieke en spirituele gezondheid, zullen de gebieden waar u twijfelt overstemd worden door de competentie en het vertrouwen dat overal wordt ontwikkeld.

Nic DeAngelo, We kopen snel leningen

10. Denk na more than je eerdere prestaties

We hebben allemaal onze slechte dagen wanneer we beginnen te twijfelen aan onze capaciteiten. Denk op zulke momenten aan je prestaties uit het verleden. Deze truc werkt omdat het je helpt herinneren waar je toe in staat bent en je motiveert om more durable te blijven werken om je doelen te bereiken.

Thomas Griffin, OptinMonster

11. Vertrouw op je reden

Als ondernemers begrijpen we niet altijd de weg of hoe we de gewenste resultaten kunnen behalen. We begrijpen dat we er alles aan zullen doen om daar te komen, want er is een interne aspect die ervoor zorgt dat we doorzetten als we niet alle antwoorden hebben. Concentreer u op die interne druk en vertrouw op uw reden om uw doel na te streven. De rest zal op zijn plaats vallen.

Mary Harcourt, CosmoGlo

12. Onthoud je ‘waarom’

Erken dat twijfel oké is. Je moet bereid zijn een risico te nemen en alles te geven terwijl je aan jezelf twijfelt. Als je aan jezelf begint te twijfelen, onthoud dan waarom je in het vak zit. Je bent je bedrijf begonnen achieved een reden. Vergeet die reden nooit. Dat zal je helpen om je twijfel te voelen en er een kracht van te maken. Waardeer jezelf en al je talenten!

Shu Saito, Alle filters